Μια τραγική ιστορία, πίσω από τον θάνατο του 8χρονου από διφθερίτιδα

Επιβεβαίωσε η Διοίκηση του Νοσοκομείου Παίδων Αγία Σοφία  το περιστατικό θανάτου 8χρονου, κατά πάσα πιθανότητα από διφθερίτιδα, μιας παιδικής ασθένειας που είχε να κάνει την εμφάνισή της περίπου τρεις 10ετίες στην Ελλάδα.. Με την δημοσιοποίηση του γεγονός του, αποκαλύφθηκε και η τραγική ιστορία του παιδιού.

Είναι ελληνικής καταγωγής, και σύμφωνα με πληροφορίες του ethnos.gr, οι γονείς του δεν ζουν. Εως την ηλικία των 5 ετών βρισκόταν σε ίδρυμα, ενώ αμέσως μετά την κηδεμονία του ανέλαβε ανάδοχη μητέρα. Η υπόθεση διερευνάται ακόμη από το Νοσοκομείο και το υπουργείο Υγείας.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, το παιδί εισήλθε στο Νοσοκομείο Παίδων στις 22 Νοεμβρίου και εισήχθη αμέσως στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας με μηχανική υποστήριξη. Παρά τις προσπάθειες των γιατρών έχασε την ζωή του στις 26 του μήνα με πιθανή αιτία τη λοίμωξη του αναπνευστικού. Την Πέμπτη 27 Νοεμβρίου εστάλησαν δείγματα για εργαστηριακή εξέταση όπου και βρέθηκε το μικρόβιο της διφθερίτιδας.

Όμως οι ειδικοί αναμένουν τις τοξικολογικές εξετάσεις και τη νεκροτομή για να διαπιστώσουν τα πραγματικά αίτια του θανάτου, καθώς μπορεί να έχασε τη ζωή του και από άλλη αιτία, ανεξάρτητα εάν βρέθηκε το μικρόβιο της διφθερίτιδας.