ΕΔΕ για το viral βίντεο με την καταδίωξη υπόπτων από την ΕΛ.ΑΣ.

Το βίντεο με την  κινηματογραφική καταδίωξη και σύλληψη υπόπτων από  αστυνομικούς, που ανέβηκε στον προσωπικό λογαριασμό του συνδικαλιστή της ΕΛ.ΑΣ  Χρήστου Μπαλάσκα (φωτογραφία κάτω) στο facebook, και έγινε viral οδηγεί σε διοικητική έρευνα μετά από σχετική διαταγή της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής.

Συγκεκριμένα, η ΓΑΔΑ σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι «σχετικά με βίντεο που αναρτήθηκε σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ιστοσελίδες και απεικονίζει δραστηριότητα αστυνομικών κατά τη διάρκεια καταδίωξης οχήματος και σύλληψης ατόμου ανακοινώνεται ότι διατάχθηκε η διενέργεια διοικητικής έρευνας για την άνευ αδείας καταγραφή και δημοσιοποίηση του υλικού».

Το βίντεο γυρίστηκε τα ξημερώματα της 22ης Νοεμβρίου κατά τη διάρκεια νυχτερινής βάρδιας περιπολικού της Άμεσης Δράσης στο Μενίδι. Οι αστυνομικοί καταδιώκουν μαζί με άντρες της ΟΠΚΕ ύποπτο όχημα, το οποίο τελικά βγαίνει εκτός δρόμου, μπαίνει σε άλσος και προσκρούει σε δέντρο. Τελικά, οι ύποπτοι συλλαμβάνονται. Μάλιστα, στο βίντεο ο ένας από αυτούς φαίνεται ότι κλαίει και βρίσκεται σε απόγνωση.

xristos-mpalaskas.jpg

Πολλοί ήταν, πάντως, αυτοί στους κόλπους της ΕΛ.ΑΣ. που σημείωναν ότι το βίντεο απέσπασε θετικά σχόλια από πλήθος χρηστών του Διαδικτύου, που επιδοκίμασαν το έργο της Άμεσης Δράσης. Χιλιάδες ήταν οι προβολές του βίντεο αλλά και τα like που απέσπασε