«Είσαι σταλινοφασίστας» - «Κι εσύ ναζί με κοστούμι» - Άγριο επεισόδιο στο περιφερειακό συμβούλιο

Ήταν η πολλοστή φορά που ο Τζήμερος  επιτίθετο κατά του επικεφαλής της Λαϊκης Συσπείρωσης Γιάννη Πρωτούλη. Ο τελευταίος αντέδρασε και η συνεδρίαση στο περιφερειακό συμβούλιο κατέληξε επεισοδιακή.

Ο Θάνος Τζήμερος ζήτησε επιμόνως να έρθει η αστυνομία για να συλλάβει τον κ. Πρωτούλη. Η παρουσία των αστυνομικών έριξε λάδι στη φωτιά, καθώς σύμβουλοι από πολλές δημοτικές παρατάξεις διαφώνησαν με την παρέμβαση της στο περιφερειακό συμβούλιο.

Όλα ξεκίνησαν, σύμφωνα με το ethnos.gr κατά την  συζήτηση για το θέμα της παράτασης του ωραρίου των καταστημάτων στο Αιγάλεω.  Ο Τζήμερος ξεκίνησε να κατηγορεί από μικροφώνου τον κ. Πρωτούλη ως «σταλινοφασίστα», «άνεργο που υπερασπίζεται τα δικαιώματα των εργαζόμενων» και «εκπρόσωπο κόμματος που θέλει να φέρει στην Ελλάδα τη δικτατορία και τον εμφύλιο».

Σημειωτέον ότι σχεδόν σε κάθε συνεδρίαση, ο Θ. Τζήμερος χρησιμοποιεί τις συγκεκριμένες κατηγορίες κατά του Γ. Πρωτούλη, σήμερα όμως ο κ. Πρωτούλης αντέδρασε δυναμικά. Κατ’ αρχήν με λόγια αποκαλώντας τον, εκτός μικροφώνου, «ξεφτίλα», «επαγγελματία ρουφιάνο», «Ναζί με κοστούμι» και «αποτυχημένο που πήρε στις εκλογές μόνο 0,5% αν και τον στήριζαν όλες οι γερμανικές βιομηχανίες».

Κάλεσε την αστυνομία

Ο κ. Πρωτούλης συνέχισε να φωνάζει, και παρά τις προσπάθειες του προεδρείου να ηρεμήσουν τα πνεύματα κινήθηκε εναντίον του κ. Τζήμερου. Φανερά εκνευρισμένος έσπρωξε το φλιτζάνι με καφέ που είχε μπροστά του ο κ. Τζήμερος με αποτέλεσμα να του λερώσει το κοστούμι. Στη συνέχεια ο κ. Τζήμερος σηκώθηκε και ζήτησε την παρέμβαση της αστυνομίας, όπως έχει κάνει πολλές φορές στο παρελθόν, κάλεσε από το κινητό του την άμεσο δράση, η οποία εμφανίστηκε μετά από λίγα λεπτά.

Ο πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου Χρήστος Θεεοδωρόπουλος και ο διευθυντής του γραφείου του περιφερειάρχη, Βαγγέλης Πάνου, προσπάθησαν να εξηγήσουν στους αστυνομικούς την κατάσταση, παρακινώντας τον κ. Τζήμερο να αποφύγει τη διαδικασία του αυτοφώρου και να ακολουθήσει τη διαδικασία μήνυσης, με τη λογική ότι στο περιφερειακό συμβούλιο δεν μπορεί η αστυνομία να παίρνει εκλεγμένους εκπροσώπους με χειροπέδες.

Ο κ. Τζήμερος επέμενε να γίνει η σύλληψη, ενώ οι αστυνομικοί έλεγαν ότι δεν μπορούσαν να παρακάμψουν το αίτημα του, μέχρι που έλαβαν εντολή να αποχωρήσουν. Ο κ. Τζήμερος ζήτησε εξηγήσεις και πήρε την απάντηση ότι στη συνεδρίαση θα πάει ανώτερος αξιωματικός.