ΔΕΗ: Αλλαγές στις ρυθμίσεις των οφειλών - Αυξάνονται και οι διακοπές της παροχής ρεύματος

Μετά την αναθεώρηση των τιμολογίων, η νέα διοίκηση της ΔΕΗ  στρέφει την προσοχή της στο «μέτωπο» της εισπραξιμότητας, καθώς το επόμενο χρονικό διάστημα θα εξετάσει το υφιστάμενο πρόγραμμα διακανονισμού οφειλών, ώστε να κρίνει κατά πόσο χρειάζεται να προχωρήσει στην τροποποίησή του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο νέος πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της δημόσιας επιχείρησης ηλεκτρισμού, Γιώργος Στάσσης, έχει ζητήσει με βάση συγκεκριμένα κριτήρια την αξιολόγηση της απόδοσης των διακανονισμών που κάνουν σήμερα τα καταστήματα της εταιρείας στους οφειλέτες.

Σκοπός της κίνησης αυτής είναι η αύξηση των εισπράξεων ληξιπρόθεσμων χρεών σε συνδυασμό με την ένταση του ρυθμού αποκοπών ηλεκτροδότησης οφειλετών και ιδίως στρατηγικών κακοπληρωτών. Όπως σημειώνουν πηγές της επιχείρησης, η ΔΕΗ θέλει να φέρει στα γκισέ των καταστημάτων της όσους χρωστούν, αλλά παράλληλα οι ρυθμίσεις που θα γίνονται για την αποπληρωμή των χρεών τους να είναι αποδοτικές.

Από πέρυσι η εταιρεία προχωρά σε εξατομικευμένες ρυθμίσεις ανάλογα με το προφίλ του οφειλέτη. Οι διακανονισμοί έχουν ως ενιαίο χαρακτηριστικό την καταβολή υψηλής προκαταβολής.

Πάντως, η διοίκηση της ΔΕΗ αναζητά με κάθε τρόπο και από όπου μπορεί πηγές εσόδων για να καλύψει το έλλειμμα των 900 και πλέον εκατομμυρίων ευρώ. Έτσι, «τρέχει» κανονικά τις διαδικασίες της τιτλοποίησης ληξιπρόθεσμων χρεών.