Υπόθεση Novartis: Τον «Ρασπούτιν» κατονόμασε στον Εισαγγελέα ο Σαμαράς

Ολοκληρώθηκε η κατάθεση του πρώην Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ευάγγελο Ζαχαρή και Λάμπρο Σοφουλάκη για την πολύκροτη υπόθεση της Novartis.

«Ό,τι είχα να πω για την άθλια αυτή σκευωρία το είπα από την πρώτη στιγμή» δήλωσε ο κ.Σαμαράς.

Σε ερώτηση των δημοσιογράφων εάν κατονόμασε τον περίφημο «Ρασπούτιν» ο πρώην Πρωθυπουργός απάντησε καταφατικά. «Τον έχω αποκαλύψει από καιρό και προφανώς το έκανα και σήμερα» είπε ο πρώην πρωθυπουργός.

Υπενθυμίζεται  ότι ο κ. Σαμαράς είχε κατονομάσει, τον πρώην υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο ως  «Ρασπούτιν»

Στην Βουλή τα στοιχεία

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αντώνης Σαμαράς κατέθεσε πολυσέλιδο υπόμνημα έκτασης 32 σελίδων ενώπιον των αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου επικαλούμενος όσα νέα στοιχεία έχουν προκύψει για την υπόθεση και συγκεκριμένα την σκευωρία που υποστηρίζει ότι στήθηκε σε βάρος του.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι η κατάθεση και τα στοιχεία που προσκόμισε θα διαβιβαστούν στη Βουλή καθώς αφορούν πολιτικά πρόσωπα. Και ως εκ τούτου αποκλειστική αρμοδιότητα για την έρευνα έχει η Βουλή.

Ο πρώην πρωθυπουργός έχει καταθέσει, από την πρώτη στιγμή που ενεπλάκη το όνομά του στην υπόθεση, μπαράζ μηνύσεων κατά των λεγόμενων προστατευόμενων μαρτύρων, των εισαγγελικών λειτουργών, που χειρίστηκαν τις έρευνες και πολιτικών προσώπων που κατά τις καταγγελίες του κίνησαν τα νήματα στο παρασκήνιο.

Εξερχόμενος από τον Άρειο Πάγο σε δήλωσή του ανέφερε: “Ό,τι είχα να πω για αυτή την άθλια σκευωρία το έχω πει από την πρώτη στιγμή. Όλα θα έρθουν στο φως”. Μάλιστα, ρωτήθηκε για τον εάν κατονόμασε τον περιβόητο “Ρασπούτιν” και απάντησε θετικά, αφήνοντας μάλιστα να εννοηθεί πως αναφέρθηκε και σε άλλα μέλη της πρώην κυβέρνησης.

Δημοσιογράφος: Κατονομάσατε τον Ρασπούτιν;

Αν. Σαμαράς: Το έχω κάνει προ πολλού και προφανώς το έκανα και σήμερα…

Δημοσιογράφος: Κατονομάσατε τον κ. Τσίπρα;

Αντ. Σαμαράς: Φυσικά