250 αστυνομικοί στη νέα ομάδα ΔΕΛΤΑ από τις προλήψεις των 1.500 ειδικών φρουρών

Επανασύσταση της ομάδας ΔΕΛΤΑ – ενδεχομένως και με διαφορετική ονομασία- από τον Νοέμβριο σχεδιάζουν στο αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ, ως απάντηση στις αλλεπάλληλες επιθέσεις κουκουλοφόρων αντιεξουσιαστών, οι οποίοι χθες έφτασαν στο σημείο να ρίξουν μέχρι και… μπιντέδες από… ταράτσες κατά των αστυνομικών των ΜΑΤ στα Εξάρχεια.

Σύμφωνα με στελέχη του αρχηγείου, η νέα ομάδα ΔΕΛΤΑ θα στελεχωθεί με περίπου 250 αστυνομικούς από τις προλήψεις των 1.500 ειδικών φρουρών που προορίζονταν για την άμεση ενίσχυση της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί με το διαγωνισμό στις αρχές Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, όλα ξεκίνησαν περίπου στις δώδεκα, όταν γύρω στους 100 αντιεξουσιαστές έριξαν πάνω από 60 μολότοφ και αντικείμενα στους αστυνομικούς που βρίσκονταν στην οδό Σπυρίδωνος Τρικούπη. Αντίστοιχη επίθεση έγινε και κατά των ΜΑΤ στη συμβολή των οδών Σουλτάνη και Θεμιστοκλέους.

Όπως γράφει ο Μίλτος Σακελλάρης στον Ελεύθερο Τύπο του Σαββάτου, αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι έγιναν δύο προσαγωγές ατόμων, τα οποία μεταφέρθηκαν στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής και μετά την εξέτασή τους δεν προέκυψε κάτι σε βάρος τους και αφέθηκαν ελεύθερα. Τα επεισόδια, σύμφωνα με τις ίδιες αστυνομικές πηγές, διήρκεσαν μια ώρα.

Χθες επικράτησε προβληματισμός στις τάξεις της ΕΛ.ΑΣ. αλλά και του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, καθώς δεν έγιναν συλλήψεις κουκουλοφόρων αντιεξουσιαστών. Ήδη έχουν δοθεί εντολές, για τη σύσταση ειδικών μικτών ομάδων συλλήψεων, οι οποίες θα αποτελούνται από αστυνομικούς Άμεσης Δράσης, της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., της Ασφάλειας, των ΜΑΤ αλλά και της ΟΠΚΕ.