Υμηττός: Συγκλονιστικό βίντεο από την εκκένωση των σπιτιών μέσα στην κόλαση της φωτιάς - Εξετάζουν τις κολώνες τις ΔΕΗ για τα αίτια

Το ενδεχόμενο η πυρκαγιά του Υμηττού να οφείλεται σε σπινθήρες από κολώνες της ΔΕΗ εξετάζουν, τις τελευταίες ώρες οι επιτελείς της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Οι αναφορές για μικρές εκρήξεις την ώρα έναρξης της πυρκαγιάς, ο χώρος απ’ όπου ξεκίνησε η φωτιά κι άλλα ευρήματα οδηγούν σε αυτές τις πρώτες πιθανολογήσεις των πυροσβεστών.

Όμως, η σχετική έρευνα συνεχίζεται. Σε περίπτωση που επιβεβαιωθεί ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα είναι η τρίτη καταστροφική πυρκαγιά εντός Αττικής την τελευταία διετία που οφείλεται στο δίκτυο της ΔΕΗ αφού είχαν προηγηθεί οι πύρινες λαίλαπες στον Κάλαμο και Καπανδρίτι το καλοκαίρι του 2017 κι η περσινή στην Κινέττα (λίγες ώρες πριν την τραγωδία στο Μάτι) που αποτέφρωσαν περισσότερα από 120.000 στρέμματα δάσους και κατέστρεψαν δεκάδες κατοικίες.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στις 03:18 και ξεκίνησε από δασική έκταση, πλησίον της οδού Σερρών, στην Παιανία, και πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις. Από την πρώτη στιγμή διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων από την αστυνομία στην οδό Ιονίου, ενώ λίγο αργότερα διακόπηκε επίσης η κυκλοφορία των αυτοκινήτων και στη λεωφόρο Κατεχάκη, από το ύψος της οδού Πίνδου έως και Σακέτα, καθώς και στην Αττική Οδό, στο ύψος της εξόδου για Καισαριανή.

Οι πολίτες μέσα στον πανικό τους ρωτούσαν για το πού θα πάνε με τους αστυνομικούς να τους δίνουν οδηγίες.

Στο βίντεο  που προβλήθηκε στο δελτίο ειδήσεων του Alpha φαίνονται ανάμεσα στις φλόγες που έχουν καταγραφεί και εκρήξεις οι οποίες ενισχύουν το ενδεχόμενο του εμπρησμού.

Ωστόσο ο  Γενικός Γραμματέας Πολιτικης Προστασίας κ.Χαρδαλιάς, τόνισε μιλώντας στο δελτίο πως οι εκρήξεις αυτές έγιναν μετά την έναρξη της πυρκαγιάς, πράγμα που σημαίνει πως δεν είναι αποτέλεσμα εμπρησμού και πως οι συγκεκριμένες προήλθαν από φιάλες που υπήρχαν στο σπίτι κατοίκου και πως προβλεπόταν από το επάγγελμα του να τις κατέχει.