Δολοφονία Φύσσα: Νοιώθει ήσυχη την συνείδησή του ο πυρηνάρχης Νίκαιας - Δεν... εννοούσε το «ότι κινείται, σφάζεται»

Ακόμη ενας Χρυσαυγίτης κατηγορούμενος για την δολοφονία του Παύλου Φύσσα που δεν… ήξερε και δεν άκουσε τίποτα.  Άγνοια για τα γεγονότα που προηγήθηκαν της δολοφονίας του νεαρού τραγουδιστή δήλωσε ο πυρηνάρχης της Τοπικής Νίκαιας της Χρυσής Αυγής Γιώργος Πατέλης στον οποίο αποδίδεται το μήνυμα – κάλεσμα που εστάλη το μοιραίο βράδυ.

 

«Δεν γνωρίζω ποιος έδωσε την εντολή αυτό ήταν το σαράκι που με έτρωγε στη φυλακή δυο χρόνια . Με το χέρι στην καρδιά ακόμη και σήμερα δεν ξέρω πώς έγινε…. Με έχουν χλευάσει, με πέταξαν σαν σκουπίδι στη φυλακή. Εγώ εκείνες τις ημέρες ήμουν ράκος» ισχυρίστηκε ο 38χρονος απολογούμενος ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.

Επέμεινε, επίσης, στον ισχυρισμό του ότι το βράδυ της δολοφονίας έστειλε μήνυμα «Όλοι τώρα τοπική, όσοι είστε κοντά, δεν θα περιμένουμε μακρινούς τώρα» για να καλέσει τα μέλη της Τοπικής για διανομή φυλλαδίων σχετικά με επικείμενη ομιλία Λαγού στη Νίκαια και χαρακτήρισε «δύο διαφορετικά συμβάντα που εξελίσσονταν παράλληλα» τη δολοφονία Φύσσα και τη διανομή φυλλαδίων.

Το ένα είναι η δολοφονία, όπως είπε, και το δεύτερο η οργάνωση της ομιλίας του γγ της Χρυσής Αυγής, Νίκου Μιχαλολιάκου η οποία είχε προγραμματιστεί για δυο ημέρες αργότερα.

«Εδώ έχουμε δυο πράγματα. Ένα μήνυμα που έχω στείλει εγώ για τα τρικάκια (σ.σ. για την ομιλία Μιχαλολιάκου ) κι ένα πρόβλημα που αντιμετώπισε ο συγκατηγορούμενος  μου στο Κοράλι. Έχουν πάρει ένα μήνυμα και το έχουν κάνει σημαία. Με έχουν χλευάσει. Λένε ότι έδωσα εντολή για τέτοιο πράγμα. Πάνε να μου βγάλουν ηθική αυτουργία» είπε με έντονο,  ύφος σύμφωνα με το newsbeast 

«Καθαρή συνείδηση»!

«Μας πέταξαν σε μια φυλακή δυο χρόνια για κάτι που δεν έχουμε κάνει. Εκτός από το Ρουπακιά, οι υπόλοιποι δεν έχουμε σχέση. Έχουν πειράξει και το μήνυμα που έστειλα, για να γίνει επιτακτικό. Έχω παιδί. Κανείς δεν ήθελε να πεθάνει ο Φύσσας. Κανείς δεν είχε το δικαίωμα. Και στον ίδιο το Ρουπακιά είπα όταν μου τηλεφώνησε “κόψε το λαιμό σου με αυτό που έκανες». Η συνείδηση μου είναι πολύ καθαρή. Δεν έβαλα ποτέ κανέναν να σκοτώσει. Λυπάμαι για εκεί που κατέληξε αυτό το παιδί…».

Ο 38χρονος κατηγορούμενος επιχείρησε να αποποιηθεί το ρόλο του οργανωτή του τάγματος εφόδου που «χτύπησε» έξω από την καφετέρια Κοράλλι τον Παύλο Φύσσα που του αποδίδεται.

Μάλιστα, απέδωσε την «βροχή» τηλεφωνημάτων που προηγήθηκαν και ακολούθησαν της δολοφονίας στις συνεννοήσεις για το μοίρασμα των φυλλαδίων για την ομιλία αλλά και στη συνέχεια στην ενημέρωση του ακόμη και από τον ίδιο τον Γ. Ρουπακιά «ότι μαχαίρωσε άνθρωπο».

Μεταξύ των προσώπων που επικοινώνησε και ο τότε βουλευτής της Χρυσής Αυγής και σήμερα ανεξάρτητος ευρωβουλευτής Ιωάννης Λαγός. «Πέντε λεπτά αφότου μου είπε ο Ρουπακιάς ότι μαχαίρωσε άνθρωπο τηλεφώνησα στον Λαγό» είπε τον οποίο, όπως ισχυρίστηκε νωρίτερα ενημέρωνε σε σειρά τηλεφωνημάτων για τις δράσεις της Τοπικής καθώς ήταν ο υπεύθυνος περιφερειάρχης όπως και εκείνη την ημέρα για την ομιλία Μιχαλολιάκου.

«Προσπαθούσε ο Λαγός να μάθει τι έχει γίνει αλλά δεν γνώριζα κάτι είχα γίνει ράκος. Έπαθα κατάθλιψη. Ότι είχα μάθει από τον Ρουπακιά του είπα» υποστήριξε.

Πρόεδρος: Υπήρχαν δράσεις για τις οποίες έφυγαν μηνύματα που έλεγαν «εντολή Λαγού». Γιατί;
Κατηγορούμενος: Θέλω να το πω αυτό και να ζητήσω συγγνώμη από τον κ. Λαγό. Το κάναμε για να έρχεται περισσότερος κόσμος. Πολλές φορές έβαζα μόνος μου το «εντολή Λαγού» για να έρχονται περισσότεροι. Θέλω να του ζητήσω συγγνώμη

Πρόεδρος: Το «δεν διαρρέει πουθενά», τι σημαίνει στα μηνύματα αν το έργο ήταν κοινωνικό;
Κατηγορούμενος:Αυτό το γράφαμε γιατί όταν το μάθαιναν αριστερές οργανώσεις είχαμε πρόβλημα. Δεχόμασταν επιθέσεις.

 Πρόεδρος: Γιατί πήρε εσάς ο Ρουπακιάς όταν μαχαίρωσε;

Κατηγορούμενος: Γιατί ήμουν στην τοπική.

Πρόεδρος: Είχε σχέση το μαχαίρωμα με την τοπική;

Κατηγορούμενος: Όχι κυρία Πρόεδρε να με ενημερώσει επειδή ξέρω κόσμο και δικηγόρους, αλλά εγώ δεν το έκανα. Πήρα τη γυναίκα του να της πω ότι τον έχουν στο τμήμα.

«Δεν ξέρω να μιλάω…»

 Η πρόεδρος εντόπισε πολλά κενά στους ισχυρισμούς του κατηγορούμενου ενώ κάλεσε τον 38χρονο να εξηγήσει φράσεις που ο ίδιος χρησιμοποιούσε μιλώντας στα μέλη της Τοπικής, μεταξύ αυτών και η πολυσυζητημένη «ότι κινείται σφάζεται». «Δεν το εννοούσα, δεν έγινε τίποτα εκείνη την περίοδο. Ζητώ συγγνώμη αν πρόσβαλα κάποιον. Δεν ξέρω να μιλάω καλά» είπε. «Δεν το καταλάβαμε αυτό εδώ» σχολίασε με νόημα η πρόεδρος.

 

Ο κατηγορούμενος είπε πως οι προστατευόμενοι μάρτυρες «έχουν πει πολλά ψέματα». «Μας έχουν στοχοποιήσει μας έχουν ξεφτιλίσει παγκοσμίως» ανέφερε χαρακτηριστικά ενώ αναφερόμενος σε φωτογραφίες όπου εμφανίζονται με όπλα αλλά και ομοιόμορφη ενδυμασία μίλησε για μόδα εκείνης της περιόδου και έκανε λόγο για «βλακείες και παιδιάστικα πράγματα».

Με την έναρξη της απολογίας του ο κατηγορούμενος είπε πως εντάχθηκε στην Χρυσή Αυγή το 2011 όταν παρακολουθώντας εκδηλώσεις «γοητεύτηκε».

«Δεν έχω καμία σχέση με το ναζισμό» είπε ενώ όταν ρωτήθηκε για τον ναζιστικό χαιρετισμό είπε πως χαιρετούσαν σύμφωνα με τα πρότυπα του αρχαίου ελληνικού χαιρετισμού και του Μεταξά.

Πρόεδρος: Άλλοι δεν τον χρησιμοποίησαν το χαιρετισμό;
Κατηγορούμενος: Ο Χίτλερ αλλά δεν το έκανα γι αυτό το λόγο