Συνελήφθη στην Αλβανία, ο δεύτερος δράστης της δολοφονίας Ζαφειρόπουλου

Τις πρώτες πρωινές ώρες, συνελήφθη στην Αλβανία, ο επονομαζόμενος «φτερωτός Μαραντόνα», που θεωρείται δεύτερος δολοφόνος του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, που επικαλείται δημοσίευμα στο Πρώτο Θέμα, ο Μάτα μαζί με έναν φίλο του έπεσαν σε ενέδρα μελών αντίπαλης συμμορίας  τα ξημερώματα στο χωριό Πόρο της Αυλώνας, στη διάρκεια του οποίου ο ίδιος τραυματίσθηκε, ενώ ο φίλος του, ηλικίας 22 ετών σκοτώθηκε.

Ο 32χρονος Μάτα, συνελήφθη λίγο αργότερα από την αλβανική αστυνομία, ενώ βάσει όσων μεταδίδουν τα αλβανικά μέσα ενημέρωσης λίγο αργότερα βρέθηκε καμένο σε μικρή απόσταση από το σημείο της αιματηρής συμπλοκής ένα πολυτελές αυτοκίνητο που εκτιμάται ότι είχαν χρησιμοποιήσει οι δράστες.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που διέθετε η ΕΛΑΣ, ο Μάτα είχε διαφύγει στην πατρίδα του  μετά από ληστεία που είχε κάνει  σε κοσμηματοπωλείο στου Ζωγράφου, πέρσι τον Ιούνιο.

Ο «φτερωτός Μαραντόνα» είχε αφήσει σημείωσε προς την αστυνομία, μετά τη ληστεία κοσμηματοπωλείου στου Ζωγράφου, στο οποίο παραδεχόταν την εμπλοκή του και στη δολοφονία Ζαφειρόπουλου.

Ειδικότερα, το σημείωμα προς την ΕΛΑΣ  έγραφε:Στην υπόθεση του κυρίου Ζαφειρόπουλου είμαστε και οι δύο θύματα. Αυτό σας το γράφω, επειδή ξέρω να παίρνω την ευθύνη μου. Αν σε περίπτωση γνώριζα ότι θα γίνονταν έτσι όπως έγινε, δεν τον ήξερα, μου την έφερε. Ναι, κάνω ληστείες, αλλά δεν είμαι εκτελεστής. Δεν παίρνω μέρος σε τέτοια πράγματα», ανέφερε ο δολοφόνος υπογράφοντας ως… «Φτερωτός Μαραντόνα»

fterwtos_maradona_mesa

Υπενθυμίζεται ότι μετά τη δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου είχε συλληφθεί ο ένας από τους δύο δράστες, ενώ αυτό που ήταν για τον δεύτερο ήταν, ότι είχε διαφύγει στην Αλβανία. Όπως αποδεικνύει η υπόθεση, φαίνεται ότι ο Αλβανός επέστρεψε και το δήλωσε με τον πλέον εκκωφαντικό τρόπο.

Σήμερα  ωστόσο αποκαλύφθηκε, ότι  ο Αλβανός, αυτοαποκαλούμενος στο σημείωμα ως «Φτερωτός  Μαραντόνα», εκτός από τη ληστεία στο κοσμηματοπωλείο, λίγες ημέρες νωρίτερα  είχε ληστέψει υποκατάστημα της Alpha Bank στη Μεσσήνη, αρπάζοντας  το ποσό  των 2.700 ευρώ.

Ο Αλβανός  είχε μπει στην Alpha Bank στις 8.35΄ το πρωί στις 18 Ιουνίου, πήγε στο ταμείο, έβγαλε από το σακίδιο που είχε στον ώμο του ένα όπλο και ακινητοποίησε τον υπάλληλο. Άρπαξε 2.700 ευρώ και διέφυγε μέσα σε πέντε λεπτά πεζός, όπως φαίνεται στο υλικό από τις κάμερες ασφαλείας παρακείμενων καταστημάτων.

Η ελληνική αστυνομία είχε εκδώσει σε βάρος του Μάτα διεθνές ένταλμα σύλληψης.  Κατά τη διάρκεια του συμβάντος ο καταζητούμενος τραυματίστηκε και πλέον νοσηλεύεται φρουρούμενος σε νοσοκομείο στα Τίρανα.

Οι ελληνικές αρχές έχουν ενημερωθεί για τη σύλληψη και περιμένουν να ταυτοποιηθεί και τυπικά προκειμένου να προχωρήσουν στη διαδικασία της έκδοσής του στην Ελλάδα.

Πηγή: Πρώτο Θέμα