Η Έλενα Ακρίτα για την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, τον Σεφερλή και τις απειλές που δέχεται

«Δεν με έμαθε η μαμά μου να βρίζω, ούτε και να καταριέμαι, δεν μπορώ να ρίχνω «ψόφους». Γι’ αυτό θα τους πηγαίνω στα δικαστήρια μέχρι τελικής πτώσεως. Η μόνη μου ασπίδα είναι η Δικαιοσύνη! […] »

Η Έλενα Ακρίτα συχνά γίνεται στόχος επιθέσεων για τις αναρτήσεις της στα social media. Μερικές φορές μάλιστα οι επιθέσεις είναι άκρως απειλητικές όπως αποκάλυψε σε συνέντευξή της.

Η δημοσιογράφος και συγγραφέας μίλησε στον δημοσιογράφο Βασίλη Μπουζιώτη για λογαριασμό της εφημερίδας «Real Life» με αφορμή την κυκλοφορία του καινούργιου της βιβλίου «Τα τάπερ της Αλίκης», που κυκλοφορεί σε λίγες ημέρες από τις εκδόσεις Διόπτρα και μίλησε για όλα.

Στις αρχές Μαρτίου, ο ποιητής κι εκδότης του λογοτεχνικού περιοδικού «Οδός Πανός», Γιώργος Χρονάς, επιτέθηκε στην Έλενα Ακρίτα μέσα από το προσωπικό του προφίλ στο Facebook, χαρακτηρίζοντας την «ξανθιά γριά» που «κάνει το κάθε τι για να φανεί ΣΥΡΙΖΑ». «Ξέρεις γιατί έγινε η άθλια αυτή επίθεση; Γιατί είχε πάρει μια συνέντευξη από τη Μάνια Τεγοπούλου, στην οποία εκείνη έλεγε πως έχει γραμμένους στα αρ…α της τους απολυμένους. Μου γύρισε το μάτι κι έγραψα ένα πολύ επιθετικό κείμενο, από συναδελφική αλληλεγγύη. Γι’ αυτό με χτυπάει. Κι ίσως γιατί μισεί τις ξανθιές. Ή τις γριές. Τι να πω; Και είναι μεγαλύτερος», τονίζει η ίδια.

«Υπάρχουν όρια και στην σάτιρα»

«Το ήθος του τρας θα έφερνε στο Παλλάς ο Σεφερλής», είχε γράψει η δημοσιογράφος όταν ήταν να γίνει με εκείνον το «Ζητείται Ψεύτης» και συμπλήρωσε πως δεν ήταν μέγας ηθοποιός. «Τον Οκτώβριο εκδικάζεται η υπόθεσή μας. Μέσα από αγωγή που μας έκανε, ζητάει 100.000 ευρώ από τον ιδιοκτήτη των «Νέων», άλλα 100.000 από τον διευθυντή τους κι άλλα 100.000 από εμένα. Κι άντε να πεις «ως εδώ εντάξει». Αυτό που είναι απίστευτο είναι ότι ζητάει και την προσωποκράτηση του διευθυντή και τη δική μου! […] Εγώ δεν γράφω ότι είναι κακό ηθοποιός, για τα κείμενα που υπογράφει έκανα λόγο. Το να χλευάζεις κοινωνικές ομάδες ανθρώπων που διαφέρουν από αυτό που εσύ νομίζεις «τέλειο», εγώ το θεωρώ χυδαίο! Και μη μου πουν πάλι για τα όρια της σάτιρας! Υπάρχουν όρια σε αυτήν και, άμα είσαι μάγκας, κάνε σάτιρα να χτυπιόμαστε όλοι στο γέλιο, χωρίς να προσβάλλεται κανείς. Εγώ δεν μπορώ να γελάσω όταν κάνει μια παχύσαρκη κυρία ή όταν βάζει φτερά και πούπουλα για να χλευάσει έναν γκέι. Εγώ δεν γελάω με αυτά και το τονίζω ξανά!», υποστηρίζει.

Τέλος, δεν έκρυψε πως πολλές φορές οι δικοί της άνθρωποι φοβούνται για τη ζωή της και της λένε να μη τραβάει το σκοινί. «Μου το είπαν πιο πολύ την περίοδο που υπήρχε μέτωπο με τη Χρυσή Αυγή. Η απειλή είχε φτάσει στο σπίτι μου. Με έχουν απειλήσει πολλές φορές στο σπίτι μου, στο γραμματοκιβώτιό μου, στο κατώφλι μου. ‘”Ξέρουμε πού μένεις. Θα σου κάνουμε αυτό, θα σου κάνουμε εκείνο”. Τα περισσότερα πάνε στη Δίωξη Εγκλήματος», καταλήγει.