«Ακολουθώντας έναν τετράποδο φίλο»: Εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Save a Greek Stray, της Εριέττας Κούρκουλου

Ειδική εκδήλωση στο Εκάλη Club οργάνωσε η κυρία Εριέττα Κούρκουλου με στόχο να ενισχυθούν οι σκοποί και τα προγράμματα του οργανισμού Save a Greek Stray, που ίδρυσε η κόρη της κυρίας Μαριάννας Λάτση και του αξέχαστου Νίκου Κούρκουλου.

Στόχος του οργανισμού είναι τα ζώα συντροφιάς να μην αγωνίζονται να επιβιώσουν στους δρόμους, αλλά να ζουν σε σπίτια, προσφέροντας και λαμβάνοντας αγάπη.  Επιπλέον, προάγει την φιλοζωία και ιδιαίτερα την κυνοφιλία.

lat2

Για την υλοποίηση αυτού του  σκοπού, η SGS ίδρυσε και λειτουργεί ένα πρότυπο Καταφύγιο, όπου αδέσποτα ζώα περιθάλπονται και περιμένουν την οικογένεια που θα τα υιοθετήσει. Τα έσοδα της εκδήλωσης θα διατεθούν για την υλοποίηση των παρακάτω προγραμμάτων της Save a Greek Stray:

– Εκπαιδευτικό διαδραστικό πρόγραμμα «Ακολουθώντας έναν τετράποδο φίλο»: Το πρόγραμμα απευθύνεται σε μαθητές δημοτικών σχολείων, με σκοπό να εμπνεύσει τη νεότερη γενιά να σέβεται και να υποστηρίζει τα δικαιώματα των ζώων.

– Τετράμηνο επιμορφωτικό πρόγραμμα στις κρατούμενες των Αγροτικών Φυλακών Ελαιώνα Θηβών: Στο πλαίσιο του προγράμματος βελτιώνεται η ψυχολογία των κρατουμένων και αναπτύσσουν δεξιότητες εκπαιδευτή σκύλων, θέτοντας τις βάσεις για να διεκδικήσουν μια θέση εργασίας. Παράλληλα, βοηθά τα σκυλιά να συνηθίζουν σε οικιακό περιβάλλον και καταρρίπτονται τα στερεότυπα γύρω από τις γυναίκες υπό κράτηση και τα αδέσποτα ζώα.

– Πρόγραμμα Σκύλοι θεραπείας: Υλοποιείται με την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία και επικεντρώνεται στη συνεργασία σκυλιών θεραπείας με παιδιά και ενήλικες. Στόχος του προγράμματος είναι να βελτιώσει την κατάσταση των ασθενών ψυχικά και σωματικά.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης στην οποία έδωσαν το παρών πολλοί καλεσμένοι,  ο Κωνσταντίνος Αργυρός διασκέδασε τους παρευρισκομένους και με τον δικό του τρόπο στήριξε το έργο της Save a Greek Stray.

lat5

 

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Προτεινόμενα για εσάς