Ο θάνατος του σεφ- Ο καρκίνος νίκησε τον πολυβραβευμένο Νίκο Κοντοσώρο

πολυβραβευμένος σεφΝίκος Κοντοσώροςέφυγε από τη ζωή τα χθες τα ξημερώματα τ χτυπημένος από τον καρκίνο.

Η κουζίνα του Νίκου Κοντοσώρου είχε βραβευθεί πολλές φορές με χρυσούς σκούφους ενώ πρόσφατα έλαβε το «Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας 2018». Με την εκλεπτυσμένη δουλειά του έγινε πρεσβευτής της τοπικής κουζίνας της Φλώρινας σε όλη την Ελλάδα.

Οι ειδικοί θεωρούν την κουζίνα του υψηλών γευστικών απαιτήσεων. Κατάφερε μ’ ένα μικρό εστιατόριο στο Ξινό Νερό Αμυνταίου Φλώρινας, να βάλει στον γαστρονομικό χάρτη της Ελλάδας μια ολόκληρη περιοχή αναδεικνύοντας τον πλούτο της ντόπιας κουζίνας.

Η πρωτοποριακή δουλειά που έκανε συμπαρέσυρε και άλλους επαγγελματίες του είδους στα εκλεπτυσμένα βήματα του. Στον Νίκο Κοντοσώρο το σύνολο των οινοποιών της περιοχής του Αμυνταίου αναγνωρίζει τον άνθρωπο που αναβάθμισε την περιοχή κατατάσσοντάς την σε υψηλές θέσεις στις γεύσεις του κρασιού και των τοπικών προϊόντων. Δεν είναι τυχαίο ότι σήμερα ο κάμπος του Αμυνταίου διαθέτει εκτός από το φημισμένο Ξινόμαυρο και μια από τις καλύτερες κουζίνες της Βόρειας Ελλάδας με μια πλούσια ποικιλία γεύσεως από προϊόντα της περιοχής.

Σε παλαιότερη συνέντευξή του είχε αναφερθεί στο μυστικό της επιτυχίας του: «Επιτυχία είναι να παίρνει κάποιος δυο πράγματα των προγόνων του και να τα πηγαίνει παραπέρα. Να παίρνει κανείς προϊόντα της περιοχής και να τα αναδεικνύει σε μοναδικές συνταγές».