Κυριάκος εκ βαθέων: Η πολιτική είχε κόστος στον γάμο μου

Εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στην εκπομπή της Έλλης Στάη, Open Mind, παραχώρησε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο κ. Μητσοτάκης, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στην πολιτική του σταδιοδρομία, στο διακύβευμα των εκλογών, τη Συμφωνία των Πρεσπών, αλλά και τις σχέσεις του με τη σύζυγό του Μαρέβα

«Όταν ξεκινούσα την πολιτική  δεν μπορώ να σας πω ότι αισθανόμουν βέβαιος ότι θα έφτανα κάποια στιγμή να μπορέσω να διεκδικήσω την πρωθυπουργία της χώρας, Τώρα είμαι σίγουρα πολύ πιο ώριμος, πολύ πιο κατασταλαγμένος, πολύ πιο σίγουρος γι’ αυτά τα οποία θέλω να κάνω, πιστεύω όμως ότι ο πυρήνας των απόψεών μου, της αίσθησης που έχω για τη δημόσια προσφορά, για τον ρόλο της πολιτικής για τη συμμετοχή των νέων ανθρώπων στα κοινά, δεν έχει αλλάξει ουσιαστικά» είπε ο αρχηγός της ΝΔ.

«Δεν μου προσέφερε κάποιος το κόμμα στο πιάτο»

«Δούλεψα πολύ σκληρά για να φτάσω εδώ, τόνισε.Είχα μια εύκολη πρώτη εκλογή, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία γι’ αυτό. Μετά δεν μου χαρίστηκε κάτι όμως. Και όταν κατέβηκα να διεκδικήσω την Προεδρία της Νέας Δημοκρατίας σας θυμίζω ότι δεν ήμουν το φαβορί, δεν μου προσέφερε κάποιος το Κόμμα στο πιάτο, ήμουν το outsider και αγωνίστηκα πολύ σκληρά για να μπορέσω να κερδίσω τη Νέα Δημοκρατία, να κερδίσω την εμπιστοσύνη σχεδόν όλων των ΝεοΔημοκρατών και να διευρύνω την απήχηση της Νέας Δημοκρατίας».

Σε άλλο σημείο ανέφερε: «Οταν τώρα περπατώ στις γειτονιές και ο κόσμος με φωνάζει με το μικρό μου όνομα, αυτό για εμένα είναι μια επιβεβαίωση ότι ναι, ξεκίνησα από μια θέση πλεονεκτική, δεν το αμφισβήτησα ποτέ, αλλά νομίζω ότι έχουν πια γνωρίσει τον άνθρωπο Κυριάκο, γνωρίζουν τι θέλω να κάνω, είμαι υπερήφανος για την οικογένειά μου εξαιρετικά υπερήφανος για τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη για όλα όσα προσέφερε, για όλα όσα μου δίδαξε αλλά πιστεύω ότι πια είμαι ένας συνειδητοποιημένος πολιτικός, ώριμος με πολύ διάθεση να προσφέρω και οι πολίτες οι οποίοι θα προσέλθουν να ψηφίσουν, θα συνυπολογίσουν προφανώς και το επώνυμό μου αλλά δεν αισθάνομαι σε καμία περίπτωση ότι αυτό είναι ανασταλτικός παράγοντας στην παρούσα συγκυρία».

Για την οικογένειά του

Μιλώντας για την οικογένειά του και τον γάμο του με την Μαρέβα Γκραμπόφσκι, είπε: «Ήταν μια όμορφη διαδρομή με πολλές δυσκολίες. Είχα κόστος και στην προσωπική μου ζωή. Πέρασα αρκετά χρόνια σε διάσταση με τη σύζυγό μου και ένας από τους λόγους ήταν ότι δεν μπορέσαμε και οι δυο ενδεχομένως να διαχειριστούμε τις πιέσεις της πολιτικής, της οικογένειας. Ευτυχώς είμαστε πολύ χαρούμενοι που ξαναβρήκαμε μια νέα και πιστεύω πολύ πιο υγιή ισορροπία. Υπήρχαν καλοί καιροί, πολύ καλοί καιροί, υπήρξαν και μεγάλες δυσκολίες. Έβλεπα τώρα τη φωτογραφία με τα παιδιά μας μικρά» τονίζει μεταξύ άλλων ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Τέλοςαναφορικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών τονίζει ότι «ο κ. Τσίπρας για τους δικούς του λόγους που ο ίδιος γνωρίζει, δεν ξέρω τι άλλες συνεννοήσεις μπορεί να είχε κάνει για να χτίσει το διεθνές του προφίλ επέλεξε να υπογράψει αυτή την Συμφωνία. Εμείς βρεθήκαμε απέναντι, είμαστε απόλυτα συνεπείς σε αυτά που λέμε».