Ρόδος: «Την έστηναν έξω από το σχολείο των ΑΜΕΑ» - Εμπλέκουν και τον 21χρονο Έλληνα στα... καρτέρια για «ψάρεμα» κοριτσιών

«Φαινόταν σαν τακτική για να βρούνε κοπέλα», καταγγέλουν τώρα Ροδίτες που αποκαλύπτουν  πως επανειλημμένα έβλεπαν τον 19χρονο Αλβανό -κατηγορούμενος και για τον φόνο της Ελένης Τοπαλούδη- και τον 23χρονο Ρομά, να στήνουν καρτέρι στην πλατεία Βρούχου, επί της οδού Δαμασκηνού, έξω από το Ειδικό Σχολείο Ρόδου.

Και οι δυο τους ως γνωστόν φέρονται να  βίασαν μια 19χρονη κοπέλα με ειδικές ανάγκες.

Επαγγελματίες και κάτοικοι της περιοχής αναμένεται να καταθέσουν ότι είχαν δει τους δυο νεαρούς να προσεγγίζουν κορίτσια που έφευγαν από το Ειδικό Σχολείο, αλλά και από τα επιπλέον 4 σχολεία που στεγάζονται σε κοντινή απόσταση.

Χαρακτηριστική είναι η δήλωση που έκανε στον ΑΝΤ1 ένας κάτοικος της περιοχής: «Ηταν μια καλή πηγή εδώ απ’ έξω. Κατά καιρούς τον έχουν δει, και τον 19χρονο και τον Ρομά. Αυτουνού (σ.σ. του Ρομά) είναι γνωστή η φάτσα. Περιφερόταν εδώ πέρα σίγουρα, απέναντι από το σχολείο» ανέφερε συγκεκριμένα.

Και τον Έλληνα

Αλλος περίοικος είπε στον ΑΝΤ1 ότι είχε δει τους δυο νεαρούς να επιβιβάζουν στο λευκό βαν νεαρές μαθήτριες. «Κάνανε πιάτσα. Να τις μεταφέρουν για να μην πάρουν ταξί και να φύγουν. Η τις γνώριζαν μέσα στην καφετέρια και δίνανε ραντεβού» τόνισε, εμπλέκοντας στην υπόθεση και τον 21χρονο Ελληνα (επίσης κατηγορούμενο για τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη): «Εκεί είχαν δει το αυτοκίνητο του 21χρονου. Πολλές φορές σταματούσε, έβγαιναν τα κοριτσάκια μέσα από την καφετέρια και πηγαίνανε» είπε στη συνέχεια.

Έκκληση προς τους γονείς, ώστε να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, έκανε ο Συμεών Τριομάτης, πρόεδρος Γονέων Ειδικού Σχολείου Ρόδου: «Θα πω στους γονείς ειδικά του σχολείου μας να προσέχουν δεκατρείς φορές περισσότερο τα παιδιά και ειδικά τα κορίτσια μας που είναι ΑμΕΑ. Ξέρουμε πόσο ευκολόπιστα είναι».