Persona non grata και η Ελένη Θεοχάρους για την κυβέρνηση Ράμα - Τη Δευτέρα μιλά στο Ευρωκοινοβούλιο για τη δολοφονία Κατσίφα

Η Κύπρια Ευρωβουλευτής, Ελένη Θεοχάρους, βρέθηκε δίπλα στην οικογένεια Κατσίφα αποτίοντας φόρο τιμής στην κηδεία του 35χρονου Κωνσταντίνου στους Βουλιαράτες.

Έπειτα από αυτήν την κίνηση, η Ευρωβουλευτής βρίσκεται πλέον ανάμεσα στα άτομα που έχουν κηρυχθεί ανεπιθύμητα από την αλβανική κυβέρνηση, ενέργειες που δεν έχουν προηγούμενο. Να σημειωθεί ότι η κυβέρνηση Ράμα έχει κηρύξει ήδη 52 Έλληνες ανεπιθύμητους στη χώρα.

Η Ελένη Θεοχάρους, που εξέπληξε με την στάση της να μεταβεί στους Βουλιαράτες, δήλωσε στο κανάλι SigmaLive της Κύπρου ότι αυτή η εξέλιξη αποτελεί τίτλο τιμής για την ίδια, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι μπήκε στο στόχαστρο ενός διεφθαρμένου, δικτατορικού καθεστώτος.

“Δεν πρόκειται να κάμψουν ούτε την αντίστασή μου, ούτε την βούλησή μου, ούτε το πάθος μου για κατοχύρωση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των φρικτά καταπιεσμένων Ελλήνων της Βόρειας Ηπείρου.” τόνισε η Κύπρια Ευρωβουλευτής.

Η Ελένη Θεοχάρους είχε επισκεφθεί επίσης την μητέρα του 35χρονου και περιέγραψε τα όσα σοκαριστικά είδε στην περιοχή αλλά και τις «σκηνές αρχαίας τραγωδίας» που διαδραματίστηκαν στο σπίτι του δολοφονηθέντος, κίνηση που προφανώς ενόχλησε την Αλβανία.

Τη Δευτέρα, αναμένεται να μιλήσει ενώπιον του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τη δολοφονία Κατσίφα. Να επισημανθεί ότι η Κύπρια Ευρωβουλευτής και πρόεδρος του κινήματος Αλληλεγγύη είναι σκιώδης εισηγήτρια του ενταξιακών συνομιλιών της Αλβανίας στην Ε.Ε.