Έκλεισε τα σύνορα για 52 Έλληνες η Αλβανία-Τους χαρακτηρίζουν εξτρεμιστές και «personae non gratae»

Την είσοδο στην Αλβανία σε 52 Έλληνες πολίτες  απαγόρευσε η γειτονική χώρα όπως ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα ο Αλβανός υπουργός Εσωτερικών Σαντέρ Λεσάι. Πρόκειται για 52 ομογενείς που παρέστησαν χθες στην κηδεία του Κωνσταντίνου Κατσίφα και σύμφωνα την αλβανική κυβέρνηση προχώρησαν σε οργανωμένες ενέργειες σε βάρος της Αλβανίας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το αλβανικό ΥΠΕΣ, οι 52 Έλληνες πολίτες  κηρύχθηκαν «personae non gratae» για «οργανωμένες δραστηριότητες σε βάρος της κυριαρχίας της Δημοκρατίας της Αλβανίας και για επίδειξη αμφισβήτησης της συνταγματικής τάξης, της εθνικής ασφάλειας και της κοινωνικής ειρήνης στη χώρα. Αυτά τα άτομα και άλλα που ελέγχονται από τις δυνάμεις ασφαλείας της χώρας αναφορικά με τη χθεσινή εκδήλωση εξτρεμιστών στο χωριό Βουλαράτες, δεν θα επιτρέπεται να εισέλθουν στην Αλβανία για την περίοδο που ορίζει ο νόμος».

Σύμφωνα με όσα είπε ο Αλβανός υπουργός Εσωτερικών τα όσα έγιναν χθες συνιστούν «μη αποδεκτή, χυδαία και επικίνδυνη πρόκληση σε βάρος του αλβανικού κράτους και των πολιτών του –δίχως διακρίσεις- από άτομα προερχόμενα από την Ελλάδα που μετέτρεψαν μια κηδεία σε εξτρεμιστική εκδήλωση».