Γεροβασίλη: Έρευνα κατά των αστυνομικών που συνέλαβαν τον Ζακ-Νέο video: Τον κλωτσούν ενώ είναι αναίσθητος

«Για σκηνές που προκαλούν αποτροπιασμό» έκανε λόγο η υπουργός Δημόσιας Τάξης, σχολιάζοντας το νέο βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα με σκηνές από την σύλληψη του Ζακ η Εφημερίδα των Συντακτών.

Η Όλγα Γεροβασίλη μάλιστα προανήγγειλε τη διενέργεια έρευνας για την συμπεριφορά των αστυνομικών ενώ προσπαθούν να συλλάβουν τον Ζακ την ώρα που αυτός κείτεται.στο έδαφος χωρίς να έχει τις αισθήσεις του. «Πρόκειται για πράξεις και συμπεριφορές που δεν είναι ανεκτές ούτε από την κοινωνία, ούτε από την έννομη τάξη» είπε.

H δήλωση της Όλγας Γεροβασίλη: «Το βίντεο που είδε σήμερα το φως της δημοσιότητας εμφανίζει σκηνές που προκαλούν αποτροπιασμό. Πράξεις και συμπεριφορές που δεν είναι ανεκτές ούτε από την κοινωνία, ούτε από την έννομη τάξη. Είναι αυτονόητο ότι αμέσως θα προχωρήσει η σχετική έρευνα».

Στις εικόνες του διάρκειας 1,5 λεπτού βίντεο, που δημοσιεύει η Εφημερίδα των Συντακτών, έχουν καταγραφεί οι τελευταίες στιγμές του 33χρονου.

Οι εικόνες είναι πολύ σκληρές, καθώς φαίνεται ο Ζακ Κωστόπουλος, να έχει ήδη χάσει τις αισθήσεις του, με το κεφάλι του μπανταρισμένο και μες στα αίματα, με τους αστυνομικούς να επιχειρούν να τον ακινητοποιήσουν, χτυπώντας τον και σέρνοντάς τον.

Ένας από τους αστυνομικούς φαίνεται στο βίντεο να τον κλωτσάει στα οπίσθια, ενώ ο 33χρονος δεν προβάλει καμία αντίσταση.

Δείτε το βίντεο-Σκληρές εικόνες

Λίγο μετά τη δήλωση της Όλγας Γεροβασίλη, η ΕΛ.ΑΣ. ανακοίνωσε την έναρξη της έρευνας:

«Ανακοινώνεται ότι μετά το βίντεο που αναρτήθηκε σήμερα σε ιστοσελίδα ημερήσιας εφημερίδας, διατάχθηκε ήδη προκαταρκτική έρευνα, προκειμένου να αξιολογηθεί συνολικά η επιχειρησιακή ανταπόκριση των αστυνομικών. Πάγια τακτική της Ελληνικής Αστυνομίας και βούληση της παρούσας Φυσικής Ηγεσίας αποτελούν το αστυνομικό προσωπικό να λειτουργεί πάντοτε εντός του ισχύοντος θεσμικού και κανονιστικού πλαισίου, διατηρώντας ως γνώμονα τον απόλυτο σεβασμό και την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων».