Φυλάκιση 5 μηνών με 3ετή αναστολή στον Τούρκο που συνελήφθη στον Έβρο

«Μπήκα μόνον ένα μέτρο στην ελληνική πλευρά», δήλωσε ο 37χρονος Τούρκος που μπήκε παράνομα στο ελληνικό έδαφος, εξ’ αιτίας “λάθους χειρισμού του σκαπτικού του μηχανήματος” όπως υποστήριξε. Ο Τούρκος είπε πως βρισκόταν στην περιοχή εκτελώντας εργασίες στο τελωνείο Καστανιών, που είχαν ανατεθεί από τον δήμο Ανδριανούπολης. Άλλωστε το μηχάνημα ανήκει στον συγκεκριμένο δήμο και ο δήμαρχος της πόλης επιβεβαίωσε πως ο 37χρονος είναι υπάλληλος.

Ισχυρίζεται ότι μπερδεύτηκε και αντί να κατευθυνθεί στην τουρκική πλευρά, έστριψε αντίθετα προς το ελληνικό φυλάκιο. Μόλις είδε τις ειδοποιήσεις των Ελλήνων στρατιωτικών, δεν πρόλαβε να κάνει αναστροφή και γι’ αυτό σταμάτησε λίγα μέτρα αργότερα.

Το πρωί οδηγήθηκε ενώπιον του εισαγγελέα Ορεστιάδας, που άσκησε σε βάρος του ποινική δίωξη για παράνομη είσοδο στη χώρα και τον παρέπεμψε να δικαστεί στο Αυτόφωρο. Μετά την απολογία του, του επιβλήθηκε φυλάκιση 5 μηνών με 3ετή αναστολή, πρόστιμο 1.500 ευρώ, ενώ αποφασίστηκε να κατασχεθεί το όχημα, με το οποίο πέρασε παράνομα στην Ελλάδα.

 

 

 

Η είδηση της σύλληψης

Στην αρχή οι πληροφορίες έκαναν λόγο για σύλληψη στρατιωτικού που πέρασε τα σύνορα, οδηγώντας εκσκαφέα. Χαρακτηριστικά ανέφεραν ότι οι ελληνικές αρχές έχουν συλλάβει έναν Τούρκο στρατιωτικό στο φυλάκιο στις Καστανιές, ο οποίος εκτελούσε εργασίες με μπουλντόζα. Όπως μετέδωσε αρχικά η ΕΡΤ, ο άνθρωπος που συνελήφθη οδηγούσε γεωργικό μηχάνημα προς το τελωνείο. Παρότι του έκαναν σήμα να σταματήσει, τόσο Έλληνες στρατιώτες όσο και συνοριοφύλακες, εκείνος άλλαξε κατεύθυνση και επιχείρησε να περάσει από γεωργική περιοχή προς την Ελλάδα.

Τι αναφέρουν τα Τουρκικά ΜΜΕ

Το τουρκικό πρακτορείο Anadolu φιλοξένησε δηλώσεις του δημάρχου Αδριανούπολης Ρετζέπ Γκιουρκάν. ο οποίος είπε ότι οι ελληνικές αρχές προχώρησαν σε σύλληψη Τούρκου πολίτη για παράνομη είσοδο στη χώρα. Υπογράμμισε δε ότι έχουν γίνει επικοινωνίες προκειμένου να αφεθεί ελεύθερος. Αλλα τουρκικά μέσα μετέδωσαν ότι ο συλληφθείς ονομάζεται Μουσά Αλερίκ και ότι συνελήφθη χωρίς να προβάλει καμία αντίσταση.