Χάος με καθυστερήσεις και ακυρώσεις πτήσεων στην Ευρώπη λόγω τεχνικής βλάβης-Προβλήματα και στο Ελ. Βενιζέλος

Καθυστερήσεις σε χιλιάδες πτήσεις που είχαν προγραμματιστεί για σήμερα στην Ευρώπη, προκάλεσε μια τεχνική βλάβη, όπως γνωστοποίησε ο ευρωπαϊκός οργανισμός για την ασφάλεια της αεροναυτιλίας.

«Το πρόβλημα με το σύστημα εντοπίστηκε και λαμβάνονται μέτρα που θα επιτρέψουν την επιστροφή στην κανονικότητα» διαβεβαίωσε ο ευρωπαϊκός οργανισμός, που αναμένει ότι η κατάσταση θα αποκατασταθεί «έως αργά το βράδυ».

«Ωστόσο τα σχέδια πτήσης που είχαν κατατεθεί πριν από τις 12.26 ώρα Παρισιού (10.26 UTC) χάθηκαν και ζητήθηκε από τις αεροπορικές εταιρείες να υποβάλουν εκ νέου σχέδια πτήσης για όλα τους τα αεροσκάφη που δεν έχουν απογειωθεί» συμπληρώνεται στην ανακοίνωση.

Ξεκίνησαν τα προβλήματα και στο Ελ. Βενιζέλος

Τα προβλήματα στο Ελευθέριος Βενιζέλος φάνηκαν αργά το απόγευμα. Πολλές πτήσεις (Μιλάνο, Σόφια κλπ) ειδοποιήθηκαν για ημίωρες τουλάχιστον καθυστερήσεις ενώ οι πτήσεις της Turkish Airlines ακυρώθηκαν.

Το αεροδρόμιο Άμστερνταμ- Σχίπχολ συνέστησε στους επιβάτες να ενημερώνονται σχετικά με την εξέλιξη των πτήσεών τους στον ιστότοπό του λόγω της βλάβης που ανέφερε ο Eurocontrol, κάνοντας λόγο για «πιθανές συνέπειες στις διαδικασίες αναχώρησης».

«Η κυκλοφορία μας αντιμετωπίζει καθυστερήσεις λόγω των προβλημάτων στα συστήματα @eurocontrol» αναφέρει στο Twitter το αεροδρόμιο του Ελσίνκι.

Το αεροδρόμιο των Βρυξελλών επισήμανε ότι οι αναχωρήσεις «θα περιοριστούν στις 10 ανά ώρα».

«Θα εκτιμήσουμε τον αντίκτυπο εντός των επόμενων ωρών» πρόσθεσε στο Twitter.

Τα αεροδρόμια του Δουβλίνου, της Πράγας και της Κοπεγχάγης, προειδοποίησαν επίσης για πιθανές καθυστερήσεις.

Προτεινόμενα για εσάς