"Πέρασε κάποιος με το αυτοκίνητο, πέταξε κάτι και ξεκίνησε η φωτιά" λέει κάτοικος του Λαγονησίου

Για την τρομακτική εμπειρία που έζησαν σήμερα, όταν βρέθηκαν αντιμέτωποι με την καταστροφική πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι στο Λαγονήσι μίλησαν κάτοικοι της περιοχής.

Μέσα σε λίγη ώρα, λόγω των ισχυρών ανέμων, οι φλόγες εξαπλώθηκαν και έκαψαν ολοσχερώς δύο πυροσβεστικά, δύο κατοικίες και δύο οχήματα. Επίσης, τρεις πυροσβέστες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με ελαφριά εγκαύματα και αναπνευστικά προβλήματα.

«Κάτι πετάξανε, κάποιος πέρασε με το αυτοκίνητο, κάτι πέταξε και έφυγε. Φύσαγε τόσο πολύ και δεν προλαβαίναμε. Να φανταστείς κάηκε το πυροσβεστικό επάνω που πήγε να σβήσει την φωτιά. Έχουν καεί και σπίτια από πίσω. Εμείς την προλάβαμε την φωτιά, ήρθαν και 4 οχήματα, αλλιώς θα είχε καεί όλο το Λαγονήσι», είπε στο protothema.gr κάτοικος της περιοχής.

Η ιδιοκτήτρια του αυτοκινήτου που κάηκε από τη φωτιά που ξέσπασε ανέφερε στο protothema.gr. «Από το δρόμο κάτω ξεκίνησε η φωτιά, μήπως από τσιγάρο, δεν ξέρω. Το αυτοκίνητο το είδα να καίγεται και πήγα να πάρω το άλλο αυτοκίνητο. Ήρθε η πυροσβεστική και το έσβησε, δεν μπορούσαμε να σταθούμε από τον καπνό. Αναίσθητοι οδηγοί πετάνε τα τσιγάρα. Ξεκίνησε κάτω από τον δρόμο. Δεν έχει λόγο να βάλει εδώ κανείς φωτιά, δεν είναι οικοδομήσιμο, είναι του ασύλου ανιάτων»