«Βασιλεύουν» τα ράντζα στο νοσοκομείο «Αττικόν»

Άθλιες είναι οι συνθήκες νοσηλείας για τους ασθενείς που επισκέπτονται το Αττικόν, το μεγαλύτερο νοσοκομείο της Δυτικής Αττικής, με τα ράντζα να κάνουν “παρέλαση” στους διαδρόμους και με τους ασθενείς εκτεθειμένους σε κάθε λογής νοσοκομειακά μικρόβια, καθιστώντας επικίνδυνη τη νοσηλεία τους.

Το Σωματείο Εργαζόμενων του νοσοκομείου «Αττικόν» δημοσιοποίησε φωτογραφίες οι οποίες αποτυπώνουν με τον πιο θλιβερό τρόπο την άθλια εικόνα που επικρατεί στο δημόσιο σύστημα υγείας και συγκεκριμένα στο νοσοκομείο ύστερα από γενική εφημερία την περασμένη Τρίτη. Τα στοιχεία που έδωσαν στην δημοσιότητα οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου είναι συγκλονιστικά καθώς στην τελευταία εφημερία έγιναν 230 εισαγωγές, εκ των οποίων οι 140 αφορούσαν όχι σε κλίνες αλλά σε ράντζα.

aaarrr attiko

Σύμφωνα με το Σωματείο Εργαζομένων, το νοσοκομείο έχει συνεχώς υπερπληρότητα έως και 130%.  Η μεγάλη ροή ασθενών προς το «Αττικόν» αποτυπώνει με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο την ψήφο εμπιστοσύνης που δίνουν οι πολίτες στις πανεπιστημιακές κλινικές αλλά και τις κλινικές του ΕΣΥ, την ώρα που επιβαρύνεται δραματικά η λειτουργία του νοσηλευτικού ιδρύματος με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για τους ασθενείς και τους εργαζόμενους. Μάλιστα επισημαίνουν ότι σε κάθε εφημερία οι νοσηλευτικές πτέρυγες των 35 και των 40 κλινών δέχονται τουλάχιστον 60 ασθενείς.

aaratza

Σε ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι και οι γιατροί του «Αττικόν» καταγγέλλουν  «για άλλη μια φορά την αθλιότητα που ζουν οι ασθενείς και οι υγειονομικοί του νοσοκομείου, την επικίνδυνη και εξευτελιστική νοσηλεία των ασθενών μας σε ράντζα και φορεία στους διαδρόμους» και δηλώνουν αποφασισμένοι «να παλέψουμε για να γίνει το ΑΤΤΙΚΟ ένα σύγχρονο δημόσιο και δωρεάν νοσοκομείο, μιας πραγματικής ιατρονοσηλευτικής φροντίδας, είτε το θέλει η διοίκηση και οι υπηρεσίες του υπουργείου υγείας είτε όχι. Δεν θα ανεχτούμε άλλο αυτό το χάλι».

aarratza

Παράλληλα υπογραμμίζουν πως για το πρόβλημα με τα ράντζα στο ΑΤΤΙΚΟ δεν ευθύνονται οι γιατροί και το προσωπικό: «Το πρόβλημα είναι συνέπεια της πολιτικής της υποχρηματοδότησης και υποστελέχωσης, που ακολουθεί και αυτή η κυβέρνηση και η προηγούμενη».

Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων ζητούν την άμεση επαναλειτουργία του όμορου νοσοκομείου Λοιμωδών πλήρως στελεχωμένου εκτιμώντας ότι έτσι θα μετακυλιστεί μέρος του βάρους των ασθενών από το «Αττικόν» αλλά και  πρόσληψη μόνιμου προσωπικού για πλήρη λειτουργία όλων των υποδομών του νοσοκομείου (χειρουργεία, εργαστήρια, ΜΕΘ, κλειστές νοσηλευτικές πτέρυγες, ΤΕΠ).