Δύο νέα προγράμματα για ανέργους από τον ΟΑΕΔ

Νέα προγράμματα για εργασιακή εμπειρία πρόκειται να υλοποιήσει ο ΟΑΕΔ. Πρόκειται για δύο προγράμματα, ένα που αφορά 13.000 νέους, ηλικίας 18 – 29 ετών και 10.000 άνεργους 30 – 49 ετών. Το πρώτο πρόγραμμα για 13.000 νέους ηλικίας 18 έως 29 ετών αφορά την κατάρτιση 4 μηνών μέσα σε επιχείρηση, που θα ακολουθείται από κανονική 8μηνη απασχόληση με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

Το δεύτερο είναι ένα πρόγραμμα νέων θέσεων εργασίας σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού και κοινωνικού τομέα και αφορά 10.000 ανέργους 30 έως 49 ετών. Ο ΟΑΕΔ πρόκειται να εκδώσει τις σχετικές προσκλήσεις για τα δύο προγράμματα μέσα στις επόμενες μέρες. Αξίζει να σημειωθεί ότι η πρόσληψη των ωφελούμενων ανέργων θα γίνει με νέα ηλεκτρονική μέθοδο επιλογής και για τα δύο προγράμματα.

Με αυτόν τον τρόπο ο ΟΑΕΔ προσφέρει στις επιχειρήσεις που έχουν λάβει εγκριτική απόφαση υπαγωγής τη δυνατότητα να κάνουν προεπιλογή υποψηφίων, τους οποίους θεωρούν κατάλληλους για τη θέση εργασίας που ανοίγουν, μέσω των Ηλεκτρονικών Υπηρεσιών του Οργανισμού και των Βιογραφικών Σημειωμάτων που είναι καταχωρισμένα στη βάση δεδομένων του.