Χιλιάδες Κορεάτες αποθέωσαν τον Κιμ Γιονγκ Ουν

Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν βρέθηκε σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σήμερα Τρίτη, μία ημέρα μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της κεντρικής επιτροπής του Εργατικού Κόμματος, με χιλιάδες Κορεάτες, σε απόλυτη συμμετρία, να τον αποθεώνουν.

korea1

Επρόκειτο για την πρώτη συνεδρίαση σε διάστημα 36 ετών, η οποία και επιβεβαίωσε τον ηγετικό ρόλο του Κιμ, τοποθετώντας τον στην προεδρία του κόμματος, για αυτό και ακολούθησε μία μεγαλειώδη παρέλαση, στην κεντρική πλατεία της Πιονγκγιάνγκ.

korea2

korea4

Στη διάρκεια των τετραήμερων εργασιών αποσαφηνίστηκε ότι η Βόρεια Κορέα θα συνεχίσει την ανάπτυξη του πυρηνικού οπλοστασίου της, παρά την εφαρμογή εναντίον της του νέου πακέτου των σκληρών κυρώσεων του ΟΗΕ, ενώ τονίστηκε ότι η χρήση των πυρηνικών όπλων θα γίνει μόνο στην περίπτωση που δεχτεί απειλή κατά της εθνικής της ασφάλειας.

Παράλληλα ο Κιμ Γιονγκ Ουν ανακοίνωσε την έναρξη υλοποίησης πενταετούς προγράμματος οικονομικής ανάπτυξης με στόχο την αναζωογόνηση της οικονομίας της Βόρειας Κορέας, μαζί με την ταυτόχρονη ανάπτυξη του πυρηνικού οπλοστασίου (Byongjin).