Ελεύθεροι οι γονείς της τετράχρονης Μαρίας- Ειρήνης - Στις 6 Μαΐου η δίκη

Ελεύθεροι αφέθηκαν οι γονείς της 4χρονης Μαρίας – Ειρήνης οι οποίοι οδηγήθηκαν στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο λίγο μετά τις 12 μεσημέρι της Τετάρτης προκειμένου να δικαστούν. Τελικά η δίκη αναβλήθηκε λόγω της αποχής των δικηγόρων, ωστόσο θα διεξαχθεί, εκτός απροόπτου, την ερχόμενη Παρασκευή 6 Μαΐου.

Χθες το πρωί παρουσιάστηκαν στον εισαγγελέα, ο οποίος τους άσκησε ποινική δίωξη για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο κατά συναυτουργία σε βαθμό πλημμελήματος και τους παρέπεμψε σε δίκη στο πλαίσιο του αυτοφώρου.

Οι δύο κατηγορούμενοι, που πέρασαν τη νύχτα στη ΓΑΔΑ, φέρονται να υποστήριξαν ενώπιον του εισαγγελέα πως κάποιος άρπαξε το κοριτσάκι, όταν το άφησαν μόνο του για ελάχιστο χρονικό διάστημα. Ωστόσο, αυτή η εκδοχή έρχεται σε αντίθεση με τα όσα ανέφερε η μικρή Μαρία-Ειρήνη στους παιδοψυχολόγους της Ελληνικής Αστυνομίας.

Δημοσιογραφικές πληροφορίες, ανεπιβεβαίωτες προς τον παρόν, αναφέρουν ότι η αστυνομία εξετάζει την πιθανότητα η μικρή να αφέθηκε με υπαιτιότητα της μητέρας, ενώ διερευνάται ακόμη και το σενάριο που θέλει την μητέρα της να εμπλέκεται σε αποκρυφιστικές τελετές. Τόσο η αστυνομία όσο και οι παιδοψυχολόγοι κάνουν λόγο για πολύ βεβαρυμένο οικογενειακό περιβάλλον και φαίνεται ότι θέλουν κρατήσουν το παιδί στο νοσοκομείο, μακριά από αυτό.

Παρακάτω παρατίθεται η στιχομυθία που φέρεται να καταγράφηκε μεταξύ των ψυχολόγων και της μικρής Μαρίας μετά τον εντοπισμό της.

– Που ήσουν;
– Στο δάσος.
– Τι ήθελες εκεί;
– Με άφησε η μαμά μου.
– Πώς βρέθηκες στο δάσος;
– Με άφησε η μαμά μου.

Εν τω μεταξύ, το παιδί εξακολουθεί να βρίσκεται στο νοσοκομείο Παίδων, υπό την επίβλεψη παιδοψυχολόγων, μέχρις ότου αποφασισθεί το τι μέλλει γεννέσθαι με τους γονείς του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η μητέρα της τετράχρονης κατέθεσε αίτημα μέσω του δικηγόρου της να της επιτραπεί να δει τη μικρή 4χρονη στο νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία», όπου παραμένει νοσηλευόμενη για προληπτικούς λόγους, αίτημα το οποίο, όμως, δεν έγινε αποδεκτό. Σύμφωνα με πληροφορίες η 4χρονη Μαρία- Ειρήνη τις τελευταίες δύο ημέρες που νοσηλεύεται στο νοσοκομείο ζητά συνεχώς τη μαμά της, ενώ χάρηκε ιδιαιτέρως όταν την επισκέφθηκε ο πατέρας της.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η τετράχρονη ανέφερε στους ψυχολόγους που την παρακολουθούν ότι πήγε να δει το μικρό άλογο του παππού της και ακολουθώντας το σκυλάκι της βρέθηκε στο δάσος. Αφού έπαιξε, κουράστηκε και την πήρε ο ύπνος. Όπως υποστήριξε το κοριτσάκι δεν άκουσε να τη φωνάζει κανείς από τους γονείς του και εκείνο φοβήθηκε, γιατί δεν ήξερε πώς να επιστρέψει σε αυτούς. Μάλιστα η μικρή Μαρία- Ειρήνη ανέφερε χαρακτηριστικά: “ξάπλωσα και κοιμήθηκα στα χορτάρια”.

Από την πλευρά τους, οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι το κοριτσάκι ακολούθησε έναν δασικό δρόμο, παράλληλα με τις σιδηροδρομικές γραμμές, ο οποίος καταλήγει στη λεωφόρο Αθηνών, πολύ κοντά στην περιοχή Αφαία Χαϊδαρίου όπου εντοπίστηκε. Το μοναδικό σημείο στην υπόθεση που παραμένει μυστήριο είναι η αναφορά της ότι κοιμήθηκε κοντά στο σημείο όπου βρέθηκε. Και αυτό διότι η συγκεκριμένη περιοχή έχει αρκετή κίνηση, γεγονός που προκαλεί εντύπωση για το πως πέρασε απαρατήρητο ένα ασυνόδευτο μικρό κορίτσι.

“Μέχρι στιγμής δεν έχουμε λόγο να αμφισβητήσουμε τα λεγόμενα του παιδιού, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν ερευνούμε και τα άλλα ενδεχόμενα. Η μικρή δεν φέρει κανένα ίχνος κακοποίησης, παρά μόνο μερικά γρατζουνίσματα που προέρχονται από κλαδιά. Υπάρχουν και άλλα σενάρια αλλά είναι πιο αδύναμα. Ένα από αυτά είναι ο παππούς να είχε διαφορές με Ρομά που για λόγους αντεκδίκησης άρπαξε το παιδί, το οποίο στη συνέχεια άφησε αντιλαμβανόμενος τη δημοσιότητα που έχει πάρει το θέμα”, λέει αξιόπιστη αστυνομική πηγή.

Ο παππούς του κοριτσιού, πάντως, δείχνει να επιμένει στην θέση της οικογένειας ότι το παιδί δεν έφυγε μόνο του, αλλά απήχθη. Όπως δήλωσε ο Γιώργος Πρίντεζης, ο οποίος βρίσκεται από νωρίς το πρωί στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων, σχολίασε πως “περιμένω από την ελληνική Δικαιοσύνη την αλήθεια. Ο γιος μου έχει τρελαθεί. Δεν είναι πράγματα αυτά που συμβαίνουν. Μας κατηγορούν, αλλά ο κόσμος ξέρει ποιοι είμαστε. Δεν είμαστε εγκληματίες».

Συνεχίζοντας τις δηλώσεις του υποστήριξε ότι “είναι απίθανο να άφηνα τη νύφη μου να πάρει το παιδί μου να το αφήσει στο δάσος. Αυτά δε γίνονται ούτε στα παραμύθια. Πάσχα κάναμε και χάσαμε το παιδί μας. Μέσα σε λίγα λεπτά κινητοποιήσαμε τους πάντες. Ζητήσαμε να έρθει ελικόπτερο, τραβήξαμε του Χριστού τα πάθη”, ενώ πρόσθεσε πως “είχα προαίσθημα ότι το παιδί το πήρανε και προαίσθημα ότι το παιδί θα το βρω. Εύχομαι η αστυνομία να πιάσει αυτούς τους εγκληματίες, αυτούς τους ανθρώπους, γιατί θα το ξανακάνουν κι όχι τον γιο μου και τη νύφη μου, που ταλαιπωρήθηκαν τόσο”.

1