Έντονη αντίδραση της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων για το κλείσιμο της θυρίδας της ΤτΕ στο Αργοστόλι

Έντονη ήταν η αντίδραση της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και του Περιφερειάρχη Θεόδωρου Γαλιατσάτου, για το κλείσιμο της θυρίδας της ΤτΕ στο Αργοστόλι της Κεφαλονιάς.

Σε ανακοίνωση του, ο Περιφερειάρχης ασκεί δριμεία κριτική στον διοικητή της ΤτΕ Γιάννη Στουρνάρα για την απόφασή του να κλείσει η θυρίδα στο νησί, χαρακτηρίζοντας την κίνηση αυτή ως «νέο χτύπημα υφεσιακού χαρακτήρα στην οικονομία της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης». Όπως αναφέρει, η εξέλιξη αυτή δημιουργεί προφανείς δυσκολίες και δυσλειτουργίες στην τοπική οικονομία και ιδιαίτερα στην αυτοδιοίκηση, ενώ οδηγεί τους εργαζόμενους στην εκβιαστική λογική της απόλυσης ή της εγκατάλειψης του τόπου τους. Την ίδια ώρα η απόφαση αυτή υπονομεύει ακόμη περισσότερο τη διοικητική οντότητα της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.

Σύμφωνα με τον κ. Γαλιατσάτο, είναι προφανέστατο και από την ενέργεια αυτή ότι η παρουσία στην ηγεσία της ΤτΕ του Γ. Στουρνάρα, ενός ακραιφνούς εκφραστή των μνημονιακών πολιτικών και των ακραίων νεοφιλελεύθερων επιλογών, δε μπορεί να συμβαδίσει με την υπεράσπιση των συμφερόντων των τοπικών κοινωνιών και των μη προνομιούχων Ελλήνων πολιτών. Απευθυνόμενος τέλος στην κυβέρνηση, ζητεί την ανάκληση της απόφασης αυτής του κ. Στουρνάρα και αφετέρου την άμεση αντικατάσταση του από την θέση του διοικητή της ΤτΕ.