Ο Γιακουμάκης ψηφίστηκε καλύτερος «νεοφερμένος» στο MLS αφήνοντας δεύτερο τον Λιονέλ Μέσι

Μπορεί ο Λιονέλ Μέσι το βράδυ της περασμένης Δευτέρας να πήρε στα χέρια του την 8η χρυσή μπάλα της σπουδαίας καριέρας του, αλλά η ολοκλήρωση της σεζόν του MLS τον αφήνει χωρίς κανέναν προσωπικό τίτλο. Και για την απώλεια του τελευταίου που διεκδικούσε, υπεύθυνος είναι ο Γιώργος Γιακουμάκης που κατάφερε να τον αφήσει πίσω του!

Ο Έλληνας φορ έχει πραγματοποιήσει εκκωφαντικό ξεκίνημα στη νέα του ζωή πέρα από τον Ατλαντικό με τη φανέλα της Ατλάντα Γιουνάιτεντ και τα κατορθώματά του δεν θα μπορούσαν να περάσουν απαρατήρητα.

Έτσι, βάσει ψηφοφορίας στην οποία συμμετείχαν παίκτες, σύλλογοι και media, ο Γιακουμάκης πήρε το βραβείο του καλύτερου «newcomer», νεοφερμένου δηλαδή, παίκτη του MLS, συγκεντρώνοντας συνολικά το 45,78% των ψήφων και αφήνοντας στη 2η θέση του «βάθρου» μια από τις πιο… συζητημένες μεταγραφές της ιστορίας.

Ο λόγος φυσικά για τον Μέσι της Ίντερ Μαϊάμι που συγκέντρωσε το 27,28% των ψήφων. Στην 3η θέση ο Έντουαρντ Λόουεν της Σεντ Λιούις Σίτι.

Κάτι παραπάνω από άξια η διάκριση του Γιώργου Γιακουμάκη φυσικά, μιας και ο διεθνής επιθετικός δεν έχει σταματήσει να «πυροβολεί» στην Αμερική. Σε 27 εμφανίσεις με την Ατλάντα Γιουνάιτεντ μετρά 17 τέρματα, όντας ένας από τους σημαντικότερους παίκτες της ομάδας του.