Πογιέτ: «Στόχος είναι η πρόκριση στo Euro» (video)

Έτοιμη είναι η Ελλάδα για να ξεκινήσει στα προκριματικά του Euro 2024. Η αποστολή της Εθνικής ομάδας έφτασε στην Πορτογαλία και αύριο θα παίξει στις 21:45 με το Γιβραλτάρ με μοναδικό στόχο τη νίκη.

Ο Γκουστάβο Πογιέτ είπε στη συνέντευξη Τύπου:

Για το τι δώρο θα ήθελε για τη συμπλήρωση ενός έτους: «Το κλειδί αύριο είναι παίξουμε στο πιο καλό επίπεδο. Να νικήσουμε και να μην κρατήσουμε τίποτα. Το ματς της Δευτέρας είναι φιλικό. Δεν έχουμε καν κοιτάξει τη Λιθουανία».

Σε αυτό τον έναν χρόνο που είναι στην Ελλάδα, αν είναι ικανοποιημένος από το ελληνικό ποδόσφαιρο από πλευράς υλικού: «Όταν ανέλαβα ήξερα τον βασικό στόχο. Ήταν το Nations League. Ξέραμε πως θα ήταν δύσκολη η πρόκριση αλλά δεν σκεφτόμαστε τώρα τη δεύτερη ευκαιρία μέσα από τα μπαράζ. Θα πάρουμε παραπάνω ρίσκα αλλά θέλουμε να πάρουμε την απευθείας πρόκριση. Όσον αφορά τους παίκτες, πάντα έρχονται νέοι παίκτες στην ομάδα και επιλέγουμε τους παίκτες στην καλύτερη κατάσταση και αυτό είναι το πλεονέκτημα γιατί μπορούμε να επιλέξουμε».

Για τους παίκτες του: «Ξέρω το γκρουπ πολύ καλά. Ξέρω προσωπικότητες και αντιδράσεις. Τα πάντα. Είναι πιο εύκολο. Έναν χρόνο πριν θα ήθελα 2-3 εβδομάδες πριν τον πρώτο αγώνα. Ξέρω το τι μπορούν να πετύχουν τα παιδιά. Είμαστε σε πολύ καλή κατάσταση, όχι τέλεια αλλά σίγουρα καλύτερη. Είμαι ένας προπονητής που σέβεται την μπάλα. Είναι το πώς θα εξελιχθεί το κάθε παιχνίδι. Θα σας απαντήσω πιο σίγουρα μετά το αυριανό παιχνίδι».

Προσέγγιση για ενδεκάδα: «Εξαρτάται από το σήμερα. Από την προπόνηση. Δεν θα έχουμε εκπλήξεις στην βασική εντεκάδα για το ματς. Έχω στο μυαλό μου ένα πλάνο, πάντα θα προκύψει κάτι αλλά έχω μία εικόνα για την εντεκάδα αύριο».

Για τον Βλαχοδήμο: «Πολύ σημαντική η εμπειρία του. Υπάρχουν παίκτες που έχουν σκαμπανεβάσματα αλλά ο Βλαχοδήμος είναι πολύ σταθερός, παίζει απέναντι στους καλύτερους, έχουμε πολύ καλή σύνδεση και σημαντικό να έχουμε έναν τέτοιο ποδοσφαιριστή».