Ο Αραούχο έδωσε το βραβείο fair play στους γονείς του αδικοχαμένου Άλκη

Συγκίνηση για ακόμη μια φορά προκάλεσε ο παίκτης της ΑΕΚ Σέρχιο Αραούχο, αυτή τη φορά στα βραβεία του ΠΣΑΠΠ.

Ο Αργεντινός ποδοσφαιριστής βραβεύτηκε ετήσια εκδήλωση του ΠΣΑΠΠ με το βραβείο fair play, για τον πανηγυρισμό του λίγες μέρες μετά τη στυγερή δολοφονία του Άλκη Καμπανού. Στην αναμέτρηση με τον Άρη, ο Σέρχιο Αραούχο είχε σκοράρει με εξαιρετικό γυριστό σουτ και πανηγυρίζοντας έδειξε με τα χέρια του το γράμμα «Α» αφιερώνοντας το γκολ στη μνήμη του Άλκη.

Για την κίνησή του αυτή ο Αργεντινός επιθετικός της Ένωσης βραβεύτηκε, κάνοντας ακόμα μια σπουδαία κίνηση που συγκίνησε τους πάντες, καθώς έδωσε το βραβείο στους γονείς του Άλκη.

Στις πρώτες του δηλώσεις ο Αραούχο ανέφερε: «Εγώ από τη πλευρά μου έχω να πω οι γονείς μου μου δώσανε αξίες. Μιλάμε για κάποια πολύ κακή στιγμή που συνέβη ταυτόχρονα με έναν αγώνα. Ελπίζω να παραμένουμε αντίπαλοι στο γήπεδο και να μην συμβεί ποτέ ξανά κάτι παρόμοιο. Εκείνη τη στιγμή την περίμενα. Είχα στο μυαλό μου να τιμήσω την οικογένεια του Άλκη. Περίμενα να σκοράρω για να αφιερώσω αυτό το γκολ. Καταλαβαίνω τον πόνο της οικογένειας και θέλω να δώσω το βραβείο στους γονείς του Άλκη».

Από την πλευρά του ο Άρης Καμπανός, πατέρας του δολοφονημένου Άλκη επισήμανε: «Είναι η πρώτη στιγμή που συναντώ τον κ. Αραούχο. Σας ευχαριστώ όλους. Μας έκανε να συγκινηθούμε με τις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης. Αποτελεί φωτεινό παράδειγμα. Ο φανατισμός φέρνει βία. Το ποδόσφαιρο είναι άθλημα. Ένα άθλημα που ενώνει. Να μάθουμε να χειροκροτάμε και τους αθλητές όχι μόνο της δικής μας ομάδας αλλά και των άλλων ομάδων. Πρέπει με τη στάση μας να δείξουμε πως δεν δεχόμαστε στο ποδόσφαιρο άτομα με παραβατικές συμπεριφορές. Μόνο έτσι θα πάμε μπροστά».

Η μητέρα του αδικοχαμένου Άλκη εμφανώς συγκινημένη τόνισε: «Στο πρόσωπό σου είδα έναν γιο. Έναν ακόμα γιο μου».