Τσιτσιπάς: «Δεν ήμουν καλά ψυχολογικά, σκεφτόμουν να μην αγωνιστώ το 2022»

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έκανε τον απολογισμό της χρονιάς πριν από το τελευταίο του τουρνουά της σεζόν (ATP Finals στο Τορίνο), αποκαλύπτοντας πως σκεφτόταν να μην αγωνιστεί καθόλου το 2022.

Ο Έλληνας τενίστας ξεκίνησε τη χρονιά έπειτα από μία επέμβαση στον αγκώνα και είχε αρκετές δύσκολες στιγμές στη σεζόν. Ο Τσιτσιπάς κατάφερε να κατακτήσει δύο τίτλους και να παίξει σε τελικούς, για να διεκδικεί την εβδομάδα που έρχεται στο Τορίνο (13-20 Νοεμβρίου) τον δεύτερο τίτλο της καριέρας του σε ATP Finals.

«Πάντα υπάρχει στο πίσω μέρος του μυαλού μου να φτάσω να παίζω στο ATP Finals. Θα ήταν ωραίο αν μπορούσα να κερδίσω τρία Grand Slams στη σειρά και λίγα Masters και να προκριθώ μαθηματικά από το Roland Garros. Δεν ξέρω ποιο είναι το ρεκόρ, αλλά τέτοια ρεκόρ θα ήθελα να κάνω. Προφανώς, δεν είχα ποτέ την ευκαιρία να το κάνω αυτό, οπότε θέλω απλώς να προκριθώ όσο πιο σύντομα γίνεται. Δεν αφήνει ακριβώς πίεση, αλλά υπάρχει μια προσδοκία. Είναι καλό να ξέρεις ότι τα κατάφερες ήδη και μπορείς να συνεχίσεις την υπόλοιπη σεζόν εστιάζοντας σε άλλα πράγματα», είπε σχετικά με το επερχόμενο τουρνουά.

Συνέχισε κάνοντας αναφορά στις σκέψεις του για το πώς θα κυλούσε η φετινή χρονιά, με τον ίδιο να δηλώνει: «Ήμουν πολύ δύσπιστος και αβέβαιος για το αν θα μπορέσω να παίξω το 2022. Ήταν μια πολύ δύσκολη στιγμή για μένα και ψυχολογικά δεν ήμουν πολύ καλά. Δεν περίμενα πολλά απ’ αυτή τη σεζόν, ήθελα κυρίως να επουλωθεί πλήρως ο αγκώνας μου και χωρίς βιασύνη να προσπαθήσω σιγά-σιγά να επανέλθω».