Τσιτσιπάς-Μεντβέντεφ 1-3: Ο Στέφανος δεν άντεξε, στον τελικό ο ανώτερος Ρώσος

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς δεν τα κατάφερε απέναντι στον Ντανίλ Μεντβέντεφ και ηττήθηκε με 3-1 σετ στον ημιτελικό του Αustralian Open.

Το εμπόδιο του Ντανίλ Μεντβέντεφ αποδείχτηκε ανυπέρβλητο για τον Στέφανο Τσιτσιπά. Ο Ρώσος (Νο2) επικράτησε 3-1 σετ του Στέφανου και προκρίθηκε στον τελικό του Australian Open, εκεί όπου θα αντιμετωπίσει τον Ραφαέλ Ναδάλ.

Το πρώτο σετ έδωσε το δείγμα του τι τένις θα παίξουν οι δύο τους. Αμφότεροι κράτησαν το σερβίς τους σχετικά άνετα με εξαίρεση ένα game στο οποίο ο Μεντβέντεφ δημιούργησε τέσσερα break points, χωρίς όμως να καταφέρει να ολοκληρώσει κανένα.

Το σετ οδηγήθηκε στο τάι μπρέικ, με τον Τσιτσιπά να ξεκινάει ιδανικά με μίνι break και να φτάνει στο 4-1. Η συνέχεια όμως ανήκε στο Ρώσο ο οποίος κατάφερε να το κατακτήσει με 7-6 (5) και να προηγηθεί με 1-0 σετ. Εκεί ίσως να παίχθηκε η πρόκριση για τον Τσιτσιπά. Εάν το κατακτούσε πιθανόν να είχε διαφορετική εξέλιξη ο ημιτελικός.

Με την έναρξη του δεύτερου σετ ο Στέφανος ήταν εκείνος που έκανε το break στο πρώτο μόλις game. Ο Ντανίλ απάντησε και έφερε το σετ στα ίσα στο 3-3 και στη συνέχεια προηγήθηκε με 4-3 κρατώντας το σερβίς του. Όμως ο Τσιτσιπάς κατέκτησε τα επόμενα τρία game κάνοντας δεύτερο break στο σερβίς του Ρώσου και έφτασε στο 1-1 με 6-4.

Με το τέλος του δεύτερου σετ ο Μεντβέντεφ ζήτησε toilet break, ενώ νωρίτερα ο είχε ξεσπάσει κατά του διαιτητή διαμαρτυρόμενος για συνεχές coaching του Απόστολου Τσιτσιπά, αποκαλώντας μάλιστα τον referee “ηλίθιο που δεν το αντιλαμβάνεται”.

Το τρίτο σετ ξεκίνησε με τον Τσιτσιπά να δημιουργεί προϋποθέσεις για brake στο πρώτο game, αλλά ο Μεντβέντεφ αυτή τη φορά δεν του το επέτρεψε.

Στη συνέχεια και οι δύο υπερασπίστηκαν με σχετική άνεση το σερβίς τους μέχρι και το δέκατο game του σετ. Σε αυτό ο Μεντβέντεφ δημιούργησε τριπλό break point, δεν άφησε περιθώρια στο Στέφανο να το σβήσει και έκλεισε το σετ με 6-4.

Με το 2-1 σετ υπέρ του πλέον, Ο Ρώσος είχε την ψυχολογία με το μέρος του και έκανε το κρίσιμο break στο τέταρτο game. Ο Στέφανος φάνηκε να λυγίζει και να μην έχει πια τα ψυχικά αποθέματα να απαντήσει. Ο Μεντβέντεφ προηγήθηκε με 4-1 και ουσιαστικά στο σημείο αυτό ο Τσιτσιπάς…παραδόθηκε και το σετ έκλεισε με νέο break και 6-1, δίνοντας στο Ρώσο την πρόκριση για τον τελικό της Κυριακής απέναντι στον Ράφα Ναδάλ.