Αυλαία του 38ου Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας με την Τελετή Έναρξης στον Τύμβο

Με την Τελετή Έναρξης στον Τύμβο του Μαραθώνα στις 12.30 ανοίγει σήμερα η αυλαία του 38ου Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας, τον οποίο διοργανώνει ο ΣΕΓΑΣ με την Περιφέρεια Αττικής και τη στήριξη του Δήμου Αθηναίων και Μαραθώνα και της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής.

Στην Τελετή Έναρξης, θα παρουσιαστεί ένα δωρικό χοροθεατρικό δρώμενο με θέμα τη «Μάχη του Μαραθώνα» μία έμπνευση της Αρτέμιδος Ιγνατίου. Θα ακολουθήσει λαμπαδηδρομία με τους λαμπαδηδρόμους να καλύπτουν απόσταση 5χλμ. από τον αρχαιολογικό χώρο έως την ιστορική αφετηρία της αυθεντικής διαδρομής.

Ο Αυθεντικός Μαραθώνιος της Αθήνας διεξάγεται αύριο Κυριακή, αλλά η μεγάλη επιστροφή του μαζικότερου αθλητικού και πολιτιστικού γεγονότος στη χώρα μας, θα γίνει σήμερα Σάββατο. Μετά από ένα χρόνο απουσίας λόγω της πανδημίας με τον Covid-19, που οδήγησε σε ακύρωση του Μαραθωνίου Αθήνας, θα πραγματοποιηθεί ο αγώνας 10χλμ. με τη συμμετοχή 10.000 δρομέων λόγω του υγειονομικού πρωτοκόλλου. Εκκίνηση από τη Λεωφόρο Αμαλίας, στις 5 το απόγευμα για το πρώτο γκρουπ και στις 6 για το δεύτερο.

Λόγω της διεξαγωγής του 38ου Αυθεντικού Μαραθωνίου Αθηνών και τους αγώνες δρόμου των 10 και 5 χιλιομέτρων, σε ισχύ από απόψε έως και αύριο κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αττική.

Χαιρετισμό απηύθυνε ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης.