Ν. Καπραβέλος: Ασθενής Covid-19 πέταξε τα σωληνάκια κι έφυγε από το νοσοκομείο

Χθες στο «Παπανικολάου» ασθενής με κορωνοϊό πέταξε τα σωληνάκια, χρειαζόταν οξυγόνο, και έφυγε από το τμήμα, δήλωσε ο διευθυντής στη Β΄ ΜΕΘ του νοσοκομείου της Θεσσαλονίκης, Νίκος Καπραβέλος. «Τον βρήκαμε στα παγκάκια του “Παπανικολάου” ημιθανή και τον επιστρέψαμε πίσω. Προφανώς είχε άκουσε κάποιες “συμβουλές”» σχολίασε, μέσω του «ΣΚΑΪ».

Ο ίδιος έκανε λόγο για ηθικούς αυτουργούς της κατάστασης που επικρατεί στα νοσοκομεία με την πανδημία. «Πλέον είμαστε πεπεισμένοι ότι ναι μεν ο κορωνοϊός είναι ο φυσικός αυτουργός της κατάστασης, αλλά υπάρχουν και πολλοί ηθικοί αυτουργοί, που παραπλανούν πιέζουν και ξεγελούν» υπογράμμισε. «Ζητούν άνθρωποι μέσα στην αφέλειά τους τη βοήθεια μη γιατρών, και κάποιοι δέχονται να κατευθύνουν τις ζωές ανθρώπων. Υπάρχει παραβατικότητα, να το δει η πολιτεία» είπε ο κ. Καπραβέλος. Όπως συμπλήρωσε, «έχουμε ασθενείς που έρχονται καθυστερημένα στα νοσοκομεία, δεν πιστεύουν στον κορωνοϊό, πάει πολύ να πιστεύουν τους γιατρούς και δολοφόνους…».

 

Ρεκόρ εισαγωγών

Ο διευθυντής στη Β΄ ΜΕΘ του “Παπανικολάου” τόνισε ότι τις προηγούμενες ώρες στο συγκεκριμένο νοσοκομείο έγιναν 53 εισαγωγές-αριθμός ρεκόρ, ενώ υπάρχουν και νοσοκομεία με περισσοτέρους ασθενείς. «Είχαμε τρεις διασωληνώσεις, με αντίστοιχους θανάτους, πολύ μεγάλη πίεση. Τα καταφέρνουμε, αλλά είμαστε οριακοί. Έχουμε 36 κλίνες εντατικής για Covid, που είναι όλες καλυμμένες, και 4 εισαγωγές για τα υπόλοιπα… Είχαμε φοβερό τροχαίο με νεκρό και έναν σε κρίσιμη κατάσταση, γιατί είναι και τα μη Covid περιστατικά». «Δεν υπάρχουν άλλες δυνατότητες, η πίεση είναι μεγάλη… Αν έρθει κάποιος στην εντατική, δεν έχουμε πού να τον βάλουμε» προειδοποίησε ο κ. Καπραβέλος.

 

«Όταν είμαστε σε πόλεμο παίρνουμε όπλο και πολεμάμε»

«Είμαστε σε πόλεμο» τόνισε από την πλευρά της, μιλώντας επίσης στον «ΣΚΑΪ» η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ (Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας και Πειραιά), Ματίνα Παγώνη.

«Η κατάσταση στα νοσοκομεία είναι δύσκολη, ειδικά στη Βόρεια Ελλάδα και κατεβαίνει και κεντρικά… Είναι δύσκολες μέρες για τον ιατρικό κόσμο, δημιουργούνται και αντιπαραθέσεις με τους ιδιωτικούς γιατρούς που αφήνουν τα ιατρεία τους. Τους καταλαβαίνω, αλλά είμαστε σε εποχή πολέμου, και όταν είμαστε σε πόλεμο παίρνουμε όπλο και πολεμάμε, δε διαχωριζόμαστε, πρέπει να φύγει η πανδημία και να επανέλθουμε στην κανονικότητα όπως πριν δύο χρόνια» ανέφερε.

Η κ. Παγώνη ζήτησε και πάλι εφαρμογή των μέτρων ατομικής προστασίας. «Η μάσκα δεν πρέπει να βγαίνει. Η μάσκα στα ΜΜΜ κάτω από τη μύτη είναι σα να μη φοράνε μάσκα» επισήμανε.

Πηγή: ΣΚΑΪ