Συγκλονίζουν οι καταγγελίες της αθλήτριας Δ. Καστρίτση: «Με έσυρε στο γυμναστήριο με κλωτσιές, τα αυτιά μου μάτωναν» (Ηχητικό)

Συγκλονίζουν οι καταγγελίες της πρωταθλήτριας της ενόργανης γυμναστικής, Δήμητρας Καστρίτση, η οποία μίλησε για τη σωματική, λεκτική και ψυχολογική βία στο χώρο του αθλητισμού, κάτι που έχει βιώσει και η ίδια.

Η Δήμητρα Καστρίτση είναι ανάμεσα στις 22 αθλητές που συνυπέγραψαν την επιστολή που στάλθηκε στην Πρόεδρο τη Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου και τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Η πρώην αθλήτρια της ενόργανης γυμναστικής μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Status 107,7 της Θεσσαλονίκης ανέφερε ότι είναι πολλά τα περιστατικά κάθε είδους βίας σε βάρος αθλητών και αθλητριών.

«Τα μετάλλιά μου τα καίω και τα πετάω… ντρέπομαι που ήμουν αθλήτρια αυτού του χώρου… Πίσω από τα μετάλλια και τα λαμπερά κορμάκια υπάρχει παρά πολύ δάκρυ, πόνος ψυχής, για να φτάσει να κατακτήσει μια θέση» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Μας άφηναν νηστικές και μας χτυπούσαν», υπογράμμισε και συνέχισε, αποκαλύπτοντας ένας περιστατικό που έζησε σε ηλικία 12 ετών κατά τη διάρκεια προπόνησης της εθνικής ομάδας: «Με τραβούσε από τα μαλλιά και με κλωτσιές με έσυρε στο γυμναστήριο, τα αυτιά μου μάτωναν». Στη συνέχεια, τόνισε ότι: «Ξύλο μπορεί να έπεφτε ακόμα και γιατί μια αθλήτρια στην προπόνηση δεν τέντωνε καλά το χέρι της».

Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό ότι, η ίδια αναφέρθηκε σε περιστατικά, στα οποία ήταν μπροστά, με πρωταγωνίστρια γυναίκα προπονήτρια, ενώ υπήρχαν και άλλα επεισόδια με άντρες προπονητές.

Η Δήμητρα Καστρίτση κλήθηκε μάλιστα να  σχολιάσει και τις δηλώσεις του Λευτέρη Πετρούνια, που προκάλεσαν αντιδράσεις.«Οι δηλώσεις του είναι ατυχέστατες και ακόμα πιο ατυχέστατη η προσπάθειά του να τις διορθώσει, διότι μηδενίζει την προσπάθεια της κυρίας Μπεκατώρου και του κινήματος #metoo. Είναι απαράδεκτο να πιστεύει οποιοσδήποτε ότι πρέπει να περιμένει ένα παιδάκι -6, 7, 8 χρονών- στον χώρο του αθλητισμού που κακοποιείται να γίνει χρυσός Ολυμπιονίκης ή παγκόσμιος πρωταθλητής, για να μπορεί να βγει το καταγγείλει».

Μάλιστα, ξεκαθάρισε ότι: «Σε καμία περίπτωση δεν θα αφήσουμε την προσπάθεια για κάθαρση στον χώρο της ελληνικής Γυμναστικής να πάει χαμένη με τέτοιες ατυχείς δηλώσεις από ανθρώπους όπως ο κ. Πετρούνιας με το “εάν, εάν, εάν”».

Ακούστε τις δηλώσεις της Δήμητρας Καστρίτση: