Σφοδρές αντιδράσεις για την δήλωση του Πετρούνια σχετικά με το κίνημα #metoo

Την άποψή του για το κίνημα του #metoo και το γεγονός πως οι καταγγελίες αυτές έχουν ξεκινήσει από τον χώρο του αθλητισμού εξέφρασε ο Λευτέρης Πετρούνιας.

Ο Ολυμπιονίκης στους κρίκους παρευρέθηκε χθες σε μια εκδήλωση και σε δηλώσεις του, του ζητήθηκε και η άποψή του για το #metoο.

«Ο πρωταθλητισμός είναι ένας πολύ σκληρός κλάδος. Από εκεί και πέρα, εάν υπήρξαν, εάν, γιατί δεν έχω δει κάτι, εάν υπήρξαν μεμονωμένα περιστατικά, λυπάμαι πολύ», ανέφερε αρχικά για να συνεχίσει:

«Όμως, δεν έχω δει κάποιον αθλητή που βρίσκεται στην επιφάνεια και έχει τα φώτα πάνω και έχει καταφέρει τους στόχους να τους υλοποιήσει, δεν έχει τέτοιο back up ή τέτοιου είδους παράπονο, ό,τι κι αν σημαίνει αυτό», ήταν τα λόγια του.

Ήδη από την αναφορά του αυτή στο μέγα ζήτημα που απασχόλησε τους περασμένους μήνες και συνεχίζει να απασχολεί, έχουν προκληθεί αντιδράσεις, με διόλου καλά σχόλια.

Λίγο αργότερα ο Έλληνας πρωταθλητής με μια δήλωσή του την οποία και δημοσιοποίησε σε story στο λογαριασμό του στο instagram σχολίασε την έκταση που πήρε η αρχική του δήλωση, κάνοντας λόγο για διαφορετική κατεύθυνση που πήρε αυτή από όσα πρεσβεύει.

«Η δήλωσή μου πήρε μια διαφορετική κατεύθυνση από αυτό που στην πραγματικότητα πρεσβεύω. Πιστεύω ακράδαντα ότι κάθε ένας και κάθε μια που δημοσιοποιεί την προσωπική του ιστορία είναι σίγουρα γενναίος και αξιέπαινος. Η στήριξή μου σε όποιον έχει υποστεί οποιαδήποτε μορφή βίας είναι απολύτως ξεκάθαρη», έγραψε στο story του.

Πετρούνιας: «Ζητάω συγγνώμη από όλους τους Έλληνες»

 

Μετά το σάλο από τις δηλώσεις του για τη βία στο χώρο του αθλητισμού, ο Λευτέρης Πετρούνιας μίλησε στο δελτίο ειδήσεων του Ant1 και ζήτησε συγγνώμη από τους Έλληνες.

Ο χρυσός Ολυμπιονίκης του Τόκιο τόνισε ότι ο ίδιος ήταν υπέρμαχος του #MeToo και αναφερόταν αποκλειστικά στα φαινόμενα ψυχολογικής βίας και μόνο για το δικό του άθλημα στη γυμναστική.

«Ζητάω συγγνώμη από όλους τους Έλληνες, έχουν δίκαιο να με κατηγορούν», υποστήριξε ο Πετρούνιας και προσέθεσε: «Η διατύπωση του τρόπου σκέψης μου ήταν εντελώς λάθος. Νιώθω χρέος να ζητήσω ένα τεράστιο συγγνώμη για αυτή τη λάθος διατύπωση της σκέψης μου.

Είμαι υπέρμαχος του κινήματος #MeToo. Στηρίζω όποιον έχει υποστεί βία. Ζητώ ξανά συγγνώμη και έχουν απόλυτο δίκιο να με κατηγορήσουν. Καταδικάζω όμως κάθε μορφή βίας».

Τέλος, πρόσθεσε: «Εγώ το ζήτησα να βγω και να ζητήσω συγγνώμη, γιατί όντως έκανα ένα λάθος. Ως άνθρωπος δεν είμαι τόσο ικανός όσο στους κρίκους για να εκφράσω σωστά τη σκέψη μου».