Μαρτυρίες ανεμβολίαστων που κινδύνευσε η ζωή τους από τον κορωνοϊό: «Το πήρα αψήφιστα, κανείς δεν θέλει να έρθει στη θέση μου» (Video)

Έκκληση σε όσους δεν έχουν εμβολιαστεί ακόμη κατά του ιού, να σπεύσουν να το κάνουν άμεσα, απευθύνουν ανεμβολίαστοι συμπολίτες μας , η ζωή των οποίων κινδύνευσε από τον κορωνοϊό.

Ο 39χρονος Θανάσης, ασθενής με κορωνοϊό, μιλώντας στον ΣΚΑΪ τόνισε πως «το λέω σε όλους τους ανεμβολίαστους να σπεύσουν να εμβολιαστούν. Κανείς μα κανείς δεν πιστεύει ότι μπορεί να βρεθεί στη θέση μου και ούτε θέλει να έρθει στη θέση μου. Δεν περίμενα ότι θα βρεθώ σε μια κλινική νοσοκομείου Covid να σκέφτομαι τα χειρότερα».

Το θέμα είναι ότι άργησα να πάω στο νοσοκομείο, το πήρα αψήφιστα, είπα μια απλή ίωση είναι θα περάσει. Ήμουν ανεμβολίαστος όπως και οι περισσότεροι στη μονάδα Covid», προσέθεσε, σημειώνοντας πως «δεν φοβήθηκα το εμβόλιο, αλίμονο! Αμέλεια, δεν το έβαλα απλά προτεραιότητα και τελικά χρειάζεται γιατί η υγεία είναι προτεραιότητα ζωής και το εμβόλιο είναι προστασία».

«Το μήνυμα που θέλω να εκφράσω και να μεταφέρω είναι να εμβολιαστούν όσοι μπορούνε και δεν έχουν νοσήσει για να γλιτώσουν τα χειρότερα γιατί όπως και εγώ, δεν περίμενα ποτέ να βρεθώ σε αυτή τη θέση, σε αυτό το κρεβάτι, σε μια κλινική νοσοκομείου covid, να σκέφτομαι τα χειρότερα, να σκέφτομαι ότι μπορεί να μην ξαναγυρίσω, όλο αυτό είναι πολύ επώδυνο», προσέθεσε.

«Επικοινωνούσα μόνο με τους γιατρούς και το προσωπικό»

«Η γιατρός είπε ότι στο στάδιο που ήμουν όταν έφτασα στο νοσοκομείο ήμουν σε πάρα πολύ κακή κατάσταση. Γιατί είχα όντως αφυδατωθεί, δεν υπήρχε και ίχνος από κάλλιο, νάτριο. Είχα στεγνώσει κυριολεκτικά. Και το ένιωθα και εγώ γιατί δεν είχα καθόλου δυνάμεις. Μου φαινόταν δύσκολο να κάνω έστω και 2 βήματα. Ήμουν μόνη μου σε ένα δωμάτιο για 6 βράδια… Η μοναδική επαφή που είχα, ήταν με τους γιατρούς από το νοσοκομείο», δήλωσε η 40χρονη Ελένη από τη Χαλκίδα, που δεν είχε εμβολιαστεί, νόσησε και νοσηλεύτηκε πριν από ένα μήνα.

Έχασε και τους δύο γονείς της με διαφορά έξι μηνών – Νόσησαν αυτή και ο αδελφός της

«Πρώτα διαγνώστηκε θετική η μαμά γιατί ήταν αυτή που εμφάνισε τα πιο έντονα συμπτώματα. Ήταν η πρώτη που βρέθηκε θετική, την επόμενη μέρα βρεθήκαμε και οι τρεις θετικοί. Η μητέρα μου πέθανε από καρδιοαναπνευστική ανακοπή. Ο Πατέρας μου κατέληξε από καρδιοαναπνευστική λοίμωξη και αυτός οφειλόμενος όμως σε long covid» αναφέρει μια εκπαιδευτικός από το Βόλο, που τόσο η ίδια όσο και η οικογένειά της δεν είχαν προλάβει να εμβολιαστούν.