Χωρίς θεατές και οι Παραολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο

Τα τέσσερα μέρη που ασχολούνται με τη διοργάνωση των Παραολυμπιακών του Τόκιο συμφώνησαν τη Δευτέρα ότι οι Αγώνες θα διεξαχθούν χωρίς θεατές, όπως δήλωσε η κυβερνήτης της ιαπωνικής πρωτεύουσας, Γιούρικο Κόικε, μιλώντας στους δημοσιογράφους.

Η Κόικε είπε επίσης ότι οι δήμοι και τα σχολεία θα εξακολουθούν να έχουν το δικαίωμα οι μαθητές να παρακολουθούν εκδηλώσεις, εφόσον εφαρμόζονται τα κατάλληλα μέτρα ασφαλείας για την Covid-19.

Όπως έγινε γνωστό σήμερα και ήταν άλλωστε αναμενόμενο, οι Παραολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο θα διεξαχθούν πίσω από σχεδόν κλειστές πόρτες, χωρίς θεατές. Την σχετική ανακοίνωση έκανε η οργανωτική επιτροπή, οκτώ ημέρες πριν από την τελετή έναρξης.

Η απόφαση αυτή ήταν αναμενόμενη, λόγω του αριθμού ρεκόρ των κρουσμάτων Covid-19 στην Ιαπωνία.

Αυτό το μέτρο για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες, οι οποίοι θα διεξαχθούν από τις 24 Αυγούστου έως τις 5 Σεπτεμβρίου, είναι παρόμοιο με εκείνο που υιοθετήθηκε για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο που ολοκληρώθηκαν στις 8 Αυγούστου, στους οποίους σχεδόν το 98% των αγωνισμάτων πραγματοποιήθηκε κεκλεισμένων των θυρών και μόνο αγωνίσματα που διεξήχθησαν μακριά από την πρωτεύουσα κατάφεραν να καλωσορίσουν μικρό αριθμό θεατών.