O Τσιτσιπάς πάλεψε σαν λιοντάρι αλλά δεν κατάφερε να πάρει τον τίτλο-Ήττα στον τελικό του Roland Garros από τον Τζόκοβιτς

Σε μια πραγματικά συγκλονιστική «μάχη» διάρκειας τεσσάρων ωρών απέναντι στον Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης, Νόβακ Τζόκοβιτς, ο Στέφανος Τσιτσιπάς δεν κατάφερε τελικά να πάρει τη νίκη και τον τίτλο του Roland Garros, αν και προηγήθηκε με 2-0 στα σετ, έκανε όμως υπερήφανη όλη την Ελλάδα.

Ο 22χρονος Έλληνας τενίστας είχε νικήσει στον ημιτελικό τον Γερμανό Αλεξάντερ Ζβέρεφ με 3-2 σετ ενώ ο 34χρονος πλέον Σέρβος και Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης, είχε αποκλείσει τον κορυφαίο στο χώμα Ράφα Ναδάλ, επικρατώντας μετά από εντυπωσιακή ανατροπή.

Οι δύο κορυφαίοι αθλητές έδωσαν μια απίστευτη μάχη 4 ωρών στον τελικό του Roland Garros στην Γαλλία. Τα πρώτα δύο σετ ήταν του Στέφανου Τσιτσιπά, τα επόμενα δύο όμως ήταν του Νόβακ Τζόκοβιτς στον τελικό του Roland Garros.

Ο συγκλονιστικός τελικός ξεκίνησε με έναν κυρίαρχο Στέφανο Τσιτσιπά που κατέκτησε συνεχόμενα τα πρώτα δύο σετ με 6-7 και 2-6. Η εικόνα, ωστόσο, αντιστράφηκε στα επόμενα δύο με τον Νόβακ Τζόκοβιτς να επιστρέφει, κερδίζοντας το τρίτο και το τέταρτο σετ με 6-3 και 6-2 αντίτοιχα.

Στο ξεκίνημα του πέμπτου σετ, ο Τσιτσιπάς, αν και δυσκολεύτηκε πολύ, κατάφερε να αποφύγει το break και πήρε το πρώτο game. Ο Τζόκοβιτς έκανε το 2-1 και θα είχε το σερβίς στο επόμενο game. To κράτησε και με άσσο έκανε το 3-1. Για να μείνει ζωντανός ο Έλληνας, αφού απάντησε για το 3-2. Αξιοποιώντας μία ακόμη φορά, πάντως το σερβίς του ο Τζόκοβιτς έμεινε σε απόσταση ασφαλείας (4-2).

Ο Τσιτσιπάς έδειξε αποφασισμένος στο επόμενο game και παίζοντας έξυπνα μείωσε σε 4-3 και είχε στόχο το break και να φέρει το σετ στα ίσα. Ο ίδιος είδε όμως τον μεγάλο αντίπαλό του στη συνέχεια να ξεφεύγει με 5-3. Διόρθωσε τα λάθη του στο επόμενο game, όταν αξιοποίησε το σερβίς του για το 5-4. Στο τελευταίο game, o Τσιτσιπάς πάλεψε, αλλά λύγισε μαχόμενος με 6-4 και ο Τζόκοβιτς πήρε τη νίκη και τον τίτλο.