Ο Λεβ αποχωρεί από την εθνική Γερμανίας μετά από το Euro

O Γιόακιμ Λεβ θα αποχωρήσει από τον πάγκο της εθνικής Γερμανίας μετά τα τελικά του EURO, το καλοκαίρι, όπως ανακοίνωσε η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της χώρας.

Το κλίμα για τον ομοσπονδιακό τεχνικό συνεχίζει να είναι βαρύ, καθώς δεν έχει ξεχαστεί η ντροπιαστική συντριβή που γνώρισε η παγκόσμια πρωταθλήτρια του 2014, από την Ισπανία με 6-0 για το Nations League, αλλά η ομοσπονδία προτίμησε να τον κρατήσει έως τα τελικά του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, για να μη δημιουργήσει προβλήματα στη ομάδα.

«Παίρνω αυτή την απόφαση με απόλυτη συνείδηση, με μεγάλη περηφάνια και μεγάλη ευγνωμοσύνη, αλλά την ίδια στιγμή έχω μεγάλο κίνητρο για το προσεχές Euro», είπε στην ανακοίνωσή του ο Γερμανός που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας.

Κατόπιν τούτου, ο Λεβ αποχωρεί από το πόστο του έπειτα από 15 χρόνια θητείας, έχοντας κατακτήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2014 στη Βραζιλία, επικρατώντας μάλιστα τόσο της οικοδέσποινας, όσο και της Αργεντινής.

Μέχρι σήμερα έχει καταγράψει 188 παρουσίες στον πάγκο της Γερμανίας, με 120 νίκες, 37 ήττες και 31 ήττες.

Ο τεχνικός διευθυντής της εθνικής ομάδας, Ολιβερ Μπίερχοφ, έχει δηλώσει πως έχει ήδη μιλήσει με διάφορους υποψήφιους για τη θέση του Λεβ, μεταξύ αυτών και ο πρώην τεχνικός της Λειψίας, Ραλφ Ράγκνιγκ.