Europa League, Σεντ Γκάλεν-ΑΕΚ 0-1: Πέρασε και παίζει την πρόκριση στους ομίλους κόντρα στη Βόλφσμπουργκ

Στα play off του Europa League προκρίθηκε η ΑΕΚ, η οποία επικράτησε 1-0 της Σεντ Γκάλεν στο Κίμπουν Παρκ.

Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης σημείωσε ο Νέλσον Ολιβέιρα και πλέον η ΑΕΚ θα διεκδικήσει μια θέση στους ομίλους του Europa League εναντίον της Βόλφσμπουργκ, την προσεχή Πέμπτη, σε νοκ άουτ αναμέτρηση στο ΟΑΚΑ.

Ένα ημίχρονο «σπατάλησε» ξανά η ΑΕΚ και ειδικά στο πρώτο ημίωρο δεν είχε ούτε τελική προσπάθεια, μέχρι να απειλήσει με «στημένη» φάση, φάουλ Μάνταλου και κεφαλιά του Λιβάγια-άουτ.

Το “χρυσό” γκολ της Ένωσης σημείωσε ο Νέλσον Ολιβέιρα στο 71ο λεπτό με κοντινό πλασέ, έχοντας προηγουμένως αστοχήσει σε πέναλτι. Οι παίκτες του Μάσιμο Καρέρα δεν έπιασαν υψηλά στάνταρ απόδοσης, αλλά κατάφεραν να πάρουν ένα σημαντικό αποτέλεσμα, με τον Πέτρο Μάνταλο να κάνει ξανά τη διαφορά, αφού ήταν εκείνος που έβγαλε τετ α τετ τον Ολιβέιρα στη φάση του κερδισμένου πέναλτι, με εξαιρετική κάθετη.

Οι παίκτες της Σεντ Γκάλεν, μετά το γκολ, προσπάθησαν να αντιδράσουν, αλλά οι “κιτρινόμαυροι” έκλεισαν τους χώρους και κράτησαν μέχρι το τέλος ένα σπουδαίο αποτέλεσμα που τους στέλνει στα playoffs του Europa League, αλλά θα πρέπει να βελτιώσουν την αγωνιστική τους εικόνα απέναντι στην Βόλσμπουργκ.

ΣΕΝΤ ΓΚΑΛΕΝ (Πέτερ Τσάιντλερ): Ατί Ζιγκί, Κραούτσι, Στεργίου, Φαζλίγι, Μουχέιμ, Κιντίγια, Γκέρτλερ, Ρουϊς (73΄ Γιουάν), Στίλχαρτ (73΄ Αντρέ Ριμπέιρο), Ντουά (62΄ Καμπέρι), Γκιγεμενό

ΑΕΚ (Μάσιμο Καρέρα): Τσιντώτας, Βασιλαντωνόπουλος, Τσιγκρίνσκι, Σβάρνας, Ινσούα, Σιμόες, Κρίστιτσιτς, Μάνταλος, Ανσαριφάρντ (68΄ Γκαρσία), Λιβάγια (90΄ Σακχόφ), Ολιβέιρα