Παρέμβαση Κοντονή για τα επεισόδια στο ντέρμπι του βόλεϊ

Την παρέμβαση του Υφυπουργού αθλητισμού, Σταύρου Κοντονή, προκάλεσαν τα σφοδρά επεισόδια που ακολούθησαν μετά το τέλος του κυριακάτικου ντέρμπι κορυφής της Α1 βόλεϊ ανδρών ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ, στο κλειστό του Ρέντη. Όπως έγινε γνωστό, την Δευτέρα, ο κ. Κοντονής επικοινώνησε με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Βόλεϊ (ΕΟΠΕ), Αχιλλέα Μαυρομάτη και του ζήτησε να επιληφθεί του θέματος, αν και την ευθύνη για ανδρικό πρωτάθλημα έχει η Volleyleague.

Παράλληλα, εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για το γεγονός ότι οι διαιτητές δεν διέκοψαν νωρίτερα την αναμέτρηση, όταν, στο τέλος του δεύτερου σετ, υπήρξε σχεδόν 40λεπττη διακοπή για τα αντικείμενα και τα νερά που είχαν πετάξει οπαδοί του Ολυμπιακού σε διαιτητές, παίκτες και σχεδόν σε όλο το τάραφλεξ του γηπέδου.

Ο πρόεδρος της ΕΟΠΕ δεσμεύτηκε να μεταφέρει στον πρόεδρο της Λίγκας, Παντελή Ταρνατόρο, όσα επεσήμανε ο Υπουργός, ενώ από όσα προκύπτουν θα εξεταστούν λεπτομερώς το Φύλλο Αγώνα που συνέταξε ο διαιτητής και η έκθεση του παρατηρητή.

Το σίγουρο είναι πως ο Ολυμπιακός κινδυνεύει με βαριά τιμωρία της έδρας του, καθώς εκτός από το Φ.Α. υπάρχει, τηλεοπτικό και φωτογραφικό υλικό που δείχνει τις δεκάδες μπουκάλια, κέρματα και αντικείμενα που εκσφενδονίστηκαν μετά τη λήξη του αγώνα και τα οποία χτύπησαν αθλητές (Γκόμεζ και Καρασαββίδης) και τον διαιτητή, ο οποίος δέχτηκε και κάδο σκουπιδιών.