Οι 20 φωτογραφίες της εβδομάδας

Οι καλύτερες φωτογραφίες της Διεθνούς Ειδησεογραφίας γι’ αυτή την εβδομάδα, απεικονίζουν την κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία, την Ακτή Ελεφαντοστού να κερδίζει το Κύπελλο Εθνών Αφρικής, την ξηρασία στη Βραζιλία. Αυτες, και άλλες πολλές ξεχωριστές φωτογραφίες, παρουσιάζονται παρακάτω.

 

Photograph: Dominique Faget/Getty
Photograph: Dominique Faget/Getty

Ένα τανκ του ουκρανικού στρατού κατεστραμμένο φωτογραφίζεται έξω από το Uglegorsk. Οι ηγέτες της Ρωσίας, της Ουκρανίας, της Γαλλίας και της Γερμανίας κατέληξαν σε συμφωνία κατάπαυσης του πυρός την περασμένη εβδομάδα μετά από 17 ώρες συνομιλιών στο Μινσκ της Λευκορωσίας.

 

Photograph: Maxim Shemetov/Reuters
Photograph: Maxim Shemetov/Reuters

Φιλορώσος αυτονομιστής επιθεωρεί σπίτι στο οποίο βρίσκονταν ουκρανοί στρατιώτες, στην πόλη Vuhlehirst. Η συμφωνηθείσα κατάπαυση πυρός τέθηκε σε εφαρμογή την Κυριακή 15 Φεβρουαρίου.

 

Photograph: Gleb Garanich/Reuters
Photograph: Gleb Garanich/Reuters

Το σώμα μιας γυναίκας σκοτωμένης σε βομβαρδισμό βρίσκεται στην κατοικημένη περιοχή της πόλης του Kramatorsk. Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας, Petro Poroshenko έλαβε μια συναισθηματικά φορτισμένη έκθεση κατά τη σύνοδο κορυφής της ΕΕ στις Βρυξέλλες, σχετικά με την κατάσταση της Ουκρανίας. Είπε ότι δεν είχε κοιμηθεί για δύο νύχτες και ότι πριν από τις συνομιλίες περί της κατάπαυσης του πυρός, πήγε σε ένα νοσοκομείο στη Kramatorsk όπου επηρεάστηκε βαθιά από το θέαμα του τεσσάρων χρόνων αγοριού που είχε χάσει τα άκρα του σε ένα βομβαρδισμό από αυτονομιστικές δυνάμεις.

 

Photograph: Michel Spingler/AP
Photograph: Michel Spingler/AP

Μία ακτιβίστρια από τη φεμινιστική ομάδα Femen απομακρύνεται από την αστυνομία μετά τη διαμαρτυρία μπροστά από το δικαστικό μέγαρο στη Lille της Γαλλίας, όπου δικάζεται ο Ντομινίκ Στρος-Καν. Ο πρώην επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, ο οποίος συνελήφθη στη Νέα Υόρκη πριν από τέσσερα χρόνια με την κατηγορία της απόπειρας βιασμού μιας εργαζομένης ξενοδοχείου, βρίσκεται τώρα αντιμέτωπος με την κατηγορία της  μαστροπείας, που περιγράφεται στο δικαστήριο ως αυτουργία και συνέργεια πορνεία.

 

Photograph: Robyn Beck/Getty
Photograph: Robyn Beck/Getty

Η Madonna κατακτά τη σκηνή στα 57α βραβεία Grammy στο Λος Άντζελες. Τραγούδησε το Living for Love, συνοδευόμενη από ένα θίασο με χορευτές μινώταυρους.

 

Photograph: Rodger Bosch/AP
Photograph: Rodger Bosch/AP

Στο Κέιπ Τάουν, οι μαχητές της Νότιας Αφρικής για την Οικονομική Ελευθερία διέκοψαν την εναρκτήρια συνεδρίαση του Κοινοβουλίου. Οι ακτιβιστές διέκοψαν την ετήσια ομιλία του  Προέδρου Jacob Zuma, ζητώντας ν ‘απαντήσει σε ερωτήσεις σχετικά με το σκάνδαλο των δαπανών.Ο Julius Malema, ηγέτης της ΕΤΑ, δήλωσε: «Είναι μια θλιβερή ημέρα που οι εκλεγμένοι αντιπρόσωποι μπορούν να ηττηθούν από την αστυνομία. Όλοι μας θα πρέπει να συμφωνήσουμε ότι η Νότια Αφρική βρίσκεται σε κρίση. Το γεγονός αυτό έφερε τη δημοκρατία μας σε σοβαρό κίνδυνο”.

 

Photograph: Thierry Gouegnon/Reuters
Photograph: Thierry Gouegnon/Reuters

Ο Πρόεδρος της Ακτής του Ελεφαντοστού, Alassane Ouattara, κρατάει το Κύπελλο Εθνών Αφρικής με τον αρχηγό Yaya Touré στο γήπεδο Felix Houphouet-Boigny στο Αμπιτζάν. Χιλιάδες κόσμος καλωσόρισε  τους παίκτες αφού νίκησαν τη Γκάνα 9-8 στα πέναλτι στο τέλος ενός δραματικού τελικού στη Bata, Ισημερινή Γουινέα.

 

Photograph: Charles Lomodong/Getty
Photograph: Charles Lomodong/Getty

Στην Pibor, στο Νότιο Σουδάν, παιδιά-στρατιώτες κάθονται με τα τουφέκια τους σε μια τελετή αφοπλισμού, αποστράτευσης και επανένταξης. Η UNICEF και οι συνεργάτες της επέβλεψαν την απελευθέρωση 300 παιδιών από την Cobra Faction, ένοπλη ομάδα των πρώην ανταρτών του Ντέιβιντ Γιάου Γιάου.

 

Photograph: Hassan Ammar/AP
Photograph: Hassan Ammar/AP

Ένα κορίτσι από την Αίγυπτο κρατά την αδελφή της καθώς επαιτεί κάτω από μια γέφυρα στο Κάιρο.

 

Photograph: Mosa'ab Elshamy/AP
Photograph: Mosa’ab Elshamy/AP

Ένας οπαδός των Ultras White Knight  θρηνεί φίλους που σκοτώθηκαν σε ταραχές στο Κάιρο. Περισσότεροι από 22 υποστηρικτές της ομάδας ποδοσφαίρου Zamalek SC σκοτώθηκαν σε συγκρούσεις με την αστυνομία έξω από γήπεδο στο ανατολικό Κάιρο.

 

Photograph: David Levene/The Guardian
Photograph: David Levene/The Guardian

Ένας επισκέπτης κοιτάζει το Δωμάτιο Πολέμου από την Cornelia Parker στο Whitworth art gallery, στο Μάντσεστερ. Οι τοίχοι και η οροφή του War Room είναι επενδεδυμένοι με το κόκκινο του αίματος χαρτί, από τα φύλλα που έχουν απομείνει από το εργοστάσιο που κάνει τις 45 εκατ. αναμνηστικές παπαρούνες που πωλούνται κάθε φθινόπωρο.

 

Photograph: Salih Zeki Fazlioglu/Getty
Photograph: Salih Zeki Fazlioglu/Getty

Υπερορθόδοξοι εβραίοι άνδρες προσεύχονται για τους νεκρούς συγγενείς τους σε ένα νεκροταφείο στο Όρος των Ελαιών στην Ιερουσαλήμ.

 

Photograph: Mohammed Abed/AFP/Getty
Photograph: Mohammed Abed/AFP/Getty

Σε μια φωτογραφία από τον Μοχάμεντ Abed, τακτικό συνεργάτη στο μουσείο Γκετί, Παλαιστίνιοι απεικονίζονται με κάρα που τα σέρνουν γαϊδουράκια, κατά τη διάρκεια μιας αμμοθύελλας στην al-Shejaiya της περιοχής της Γάζας. Τα κτίρια καταστράφηκαν κατά τη διάρκεια των 50 ημερών του περσινού πολέμου μεταξύ των μαχητών Ισραήλ και Χαμάς.

 

Photograph: Paulo Whitaker/Reuters
Photograph: Paulo Whitaker/Reuters

Μια πλωτή προβλήτα στο ραγισμένο δάπεδο της δεξαμενής Cantareira κατά τη διάρκεια ξηρασίας στο Nazare Paulista. Η χειρότερη ξηρασία της Βραζιλίας των τελευταίων 80 ετών έχει αφήσει τη δεξαμενή με το χαμηλότερο επίπεδο νερού που έχει καταγραφεί.

 

Photograph: Peter Pereira/AP
Photograph: Peter Pereira/AP

Ο Βοηθός λιμενάρχη Isaac Perry χρησιμοποιεί μια βάρκα για να σπάσει ένα φρέσκο στρώμα πάγου που καλύπτει το λιμάνι της Marion, στη Μασαχουσέτη.

 

Photograph: Mariana Bazo/Reuters
Photograph: Mariana Bazo/Reuters

Ένας άντρας βγάζει μία selfie στο ηλιοβασίλεμα στο Miraflores, του Περού.

 

Photograph: Mohammed Al-Shaikh/AFP/Getty
Photograph: Mohammed Al-Shaikh/AFP/Getty

Στην Manama, μια γυναίκα από το Μπαχρέιν φοράει γυαλιά κολύμβησης κατά τη διάρκεια συγκρούσεων με την αστυνομία. Οι ταραχές ακολούθησαν μια διαδήλωση με αφορμή την τέταρτη επέτειο της Αραβικής Άνοιξης- επέτειο που ενέπνευσε και την εξέγερση κατά της πρόσφατης σύλληψης του Σεΐχη Αλί Σαλμάν, επικεφαλής του αντιπολιτευόμενου κινήματος Shia al-Wefaq.

 

Photograph: Andres Kudacki/AP
Photograph: Andres Kudacki/AP

Οι ισπανικές δυνάμεις αποκατάστασης της τάξης έρχονται αντιμέτωπες με τους ακτιβιστές  που μάχονται για τα δικαιώματα στέγασης και επιχειρούν να διακόψουν την έξωση του Umberto Jimenez’s  στη Μαδρίτη, Ισπανία. Ο Jimenez, ετών 46, έχασε το διαμέρισμά του από έναν τοκογλύφο, όταν αυτός δεν μπορούσε να αντέξει οικονομικά να πληρώσει το χρέος του, αφού έχει χάσει τη δουλειά του ως φύλακας.

 

Photograph: Ben Stansall/AFP/Getty Images
Photograph: Ben Stansall/AFP/Getty Images

Ο κεντρικός παίχτης της Αγγλίας, Jonathan Joseph λίγο πριν σκοράρει στη δεύτερη προσπάθεια της Αγγλίας, κατά τη διάρκεια του διεθνούς αγώνα ένωσης ράγκμπι Six Nations μεταξύ της Αγγλίας και της Ιταλίας, στο Twickenham Stadium στο Λονδίνο.

 

Photograph: Carlos Alvarez/Getty
Photograph: Carlos Alvarez/Getty

Η τελευταία φωτογραφία αυτής της εβδομάδας είναι μια πολλαπλή απεικόνιση ενός μοντέλου στο σώου του Juan Vidal, κατά τη διάρκεια της εβδομάδας μόδας της Μαδρίτης.

Πηγή: Guardian