Μαγεία και εκπλήξεις στο Champions League!

Η πρώτη από τις δύο ημέρες της 4ης αγωνιστικής ολοκληρώθηκε και σε ορισμένα γκρουπ τα πράγματα ξεκαθαρίζουν, ενώ σε άλλα περιπλέκονται. Πλέον η διοργάνωση μπαίνει στην τελική ευθεία της και τα καλύτερα έρχονται.

Εξι στο Παρίσι, τέσσερα στο «Ανφιλντ». Το κοντέρ μέτρησε πάρα πολλά για τον Ερυθρό Αστέρα, ο οποίος κατηγορείται ακόμα και για «στήσιμο» στο ματς με την Παρί. Ωστόσο, στο «Μαρακανά» είναι πάντα αλλιώς και το Βελιγράδι έζησε ένα μεγάλο βράδυ από τα παλιά. Ο Γίργκεν Κλοπ και οι Reds του περίμεναν ένα εύκολο πέρασμα και μπήκαν υπερβολικά χαλαροί, δεν βρήκαν ποτέ ψυχή, κάτι που είχαν οι γηπεδούχοι και ένας απίθανος, άγνωστος επιθετικός, ο Μίλαν Πάβκοβ έγραψε το 2-0, έβαλε φωτιά στον 3ο όμιλο, αγχώνοντας για τα καλά τη συνέχεια της χείριστης -εδώ και πολλά ευρωπαϊκά χρόνια- Λίβερπουλ.

Το σταυρόλεξο του 3ου ομίλου

Η ισοπαλία της Νάπολι με την Παρί Σεν Ζερμέν στο «Σαν Πάολο», σε συνδυασμό με την ήττα της Λίβερπουλ στο Βελιγράδι, έκανε… σταυρόλεξο για πολύ δυνατούς λύτες τον 3ο όμιλο του Champions League, μιας και οι τέσσερις ομάδες που μετέχουν σ΄ αυτόν βρίσκονται πια στη διεκδίκηση των δύο πρώτων θέσεων.

«Πτώμα» η Μονακό

Η Ατλέτικο σταμάτησε το αήττητο της Ντόρτμουντ στον 1ο όμιλο και έφτασε τους Βεστφαλούς στην πρώτη θέση, στους 9 βαθμούς. Η Μπριζ πέρασε από το… πτώμα της Μονακό, που παραμένει χωρίς νίκη με τον Ανρί στον πάγκο. Η εμφάνιση των Μονεγάσκων ήταν ντροπιαστική και τα πάντα είχαν τελειώσει από το πρώτο μέρος, όταν έγιναν η πρώτη γαλλική ομάδα που δέχεται τρία γκολ εντός έδρας στην ιστορία του Champions League για να υποστούν στο τέλος την πιο βαριά τους ήττα στη διοργάνωση στο Μόντε Κάρλο…Η Μπριζ διέλυσε την Μονακό με 4-0 και αφήνει τους Μονεγάσκους εκτός Ευρώπης.

Στο 2ο όμιλο, η Τότεναμ έμεινε ζωντανή με επική ανατροπή απέναντι στην Αϊντχόφεν, που βρέθηκε να προηγείται στο Wembley μόλις από το 2ο λεπτό και κρατούσε το προβάδισμα ως το 78ο λεπτό. Στο σημείο εκείνο ισοφάρισε ο Χάρι Κέιν, ενώ στο 89΄ ο κορυφαίος παίκτης των «πετεινών» πέτυχε και το γκολ της νίκης, που σε συνδυασμό με την ισοπαλία της Ίντερ απέναντι στην Μπαρτσελόνα, επιτρέπει στην ομάδα του Ποκετίνο να ελπίζει για τη δεύτερη θέση.

1ος όμιλος

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

  1. Ντόρτμουντ 9 (8-2)
  2. Ατλέτικο Μαδρίτης 9 (7-6)
  3. Μπριζ 4 (6-5)
  4. Μονακό 1 (2-10)

Επόμενη αγωνιστική

  • Ατλέτικο Μαδρίτης – Μονακό
  • Ντόρτμουντ – Μπριζ

2ος όμιλος

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

  1. Μπαρτσελόνα 10 (11-3)
  2. Ιντερ 7 (5-5)
  3. Τότεναμ 4 (7-9)
  4. Αϊντχόφεν 1 (4-10)

Επόμενη αγωνιστική

  • Αϊντχόφεν – Μπαρτσελόνα
  • Τότεναμ – Ιντερ

3ος όμιλος

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

  1. Νάπολι    6 (4-3)
  2. Λίβερπουλ    6 (7-5)
  3. Παρί        5 (11-7)
  4. Ερυθρός Αστέρας    4 (3-10)

Επόμενη αγωνιστική

  • Παρί – Λίβερπουλ
  • Νάπολι – Ερυθρός Αστέρας

4ος όμιλος

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

  1. Πόρτο 10 (9-3)
  2. Σάλκε 8 (4-1)
  3. Γαλατάσαραϊ 4 (3-3)
  4. Λοκομοτίβ Μ. 0 (2-11)

Επόμενη αγωνιστική

  • Λοκομοτίβ Μόσχας – Γαλατάσαραϊ
  • Πόρτο – Σάλκε