Υπέγραψαν το έγγραφο Βασιλειάδη για επανέναρξη του πρωταθλήματος ΑΕΚ και ΠΑΟΚ

Η ΑΕΚ υπέγραψε το έγγραφο με τα τέσσερα μέτρα που προτείνει ο Υγυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης, προκειμένου να ξεκινήσει ξανά το πρωτάθλημα.

Μάλιστα έγινε σαφές από την πλευρά της «Ένωσης», ότι οι συγκεκριμένοι όροι, που δεν αποτελούν αυτοτελή κανονισμό, είναι μια αφετηρία για να ανοίξει η συζήτηση για πιο αποτελεσματικές ποινές, αλλά και όλα τα υπόλοιπα ζητούμενα, με στόχο να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα και οι παθογένειες του ποδοσφαίρου.

Υπέρ της επανέναρξης του πρωταθλήματος και ο ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ από την πλευρά του τελικά υπέγραψε το έγγραφο που ζητά ο Γιώργος Βασιλειάδης (παρά τις πρώτες διαφωνίες) προκειμένου να προχωρήσει στην επανέναρξη του πρωταθλήματος.

Η “ασπρόμαυρη” ΠΑΕ δέχθηκε τους τέσσερις όρους που θέτει ο υφυπουργός Αθλητισμού, προσθέτοντας και τις παρατηρήσεις της, η βασικότερη των οποίων είναι η εφαρμογή του VAR από το νέο πρωτάθλημα. Παράλληλα, έκανε έμμεση αναφορά στη θέση της ΠΑΕ Ολυμπιακός.

Αναλυτικά η θέση του ΠΑΟΚ:

“Στείλαμε υπογεγραμμένη την επιστολή με τις εξής παρατηρήσεις:

1) VAR- να ξεκινήσει από την ΠΡΩΤΗ αγωνιστική του νέου πρωταθλήματος όπως άλλωστε ήδη έχει εξαγγελθεί από τους συναρμόδιους υπουργούς και έχουμε ήδη αιτηθεί πρώτοι από όλους από πέρυσι. Όπως έγραψε και το μέλος του ΔΣ Γιώργος Σαββίδης. Το ζητάμε πρώτοι και επίμονα καιρό.

2) με θέρμη χαιρετίζουμε την απόφαση για το CAS ως τρίτο βαθμό δικαιοδοσίας- άλλωστε είναι μια από τις προτάσεις μας- αν και δεν κατανοούμε το λόγο που συνδέεται με την επανέναρξη του πρωταθλήματος

Επίσης το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι σε παρατεταμένη κρίση εδώ και πολλά χρόνια κι όχι τώρα τελευταία και ο ΠΑΟΚ το έχει επισημάνει και καταγγείλει πολλάκις και γι’ αυτό ακριβώς το λόγο είναι συνεχώς το θύμα αυτής της κρίσης. Το αν κάποιοι ανακάλυψαν τώρα την… Αμερική μάλλον έβλεπαν το δέντρο κι έχαναν το δάσος ως τώρα

Ο λόγος που το υπογράψαμε είναι γιατί εμείς επιθυμούμε το παιχνίδι να παίζεται στο γήπεδο κι όχι με προφάσεις να μεταφέρεται εκτός αυτού”.

Αναλυτικά η όροι βασιλειάδη για να ξεκινήσει ξανά το πρωτάθλημα:

1. Σε περίπτωση που κατά τη διάρκεια μία αγωνιστικής περιόδου, οπαδοί μιας ομάδας προκαλέσουν φαινόμενα βίας, ήτοι α) είσοδος οπαδών στον εν γένει χώρο του γηπέδου ή/και στις κερκίδες και στα αποδυτήρια ή/και στον αγωνιστικό χώρο ή/και συμπλοκές εντός αγωνιστικού χώρου με οποιαδήποτε αφορμή, για τρεις φορές ή β) την πειθαρχική τιμωρία των ομάδων τους με βάση την εν γένει έκνομη βίαιη συμπεριφορά οπαδών τους, τουλάχιστον τέσσερις φορές, τότε η ομάδα θα τιμωρείται με ανάκληση του πιστοποιητικού συμμετοχής και υποβιβασμό.

Η ανωτέρω ρύθμιση θα ξεκινήσει να ισχύει από την αγωνιστική περίοδο 2018-19 και εφεξής, με τροποποίηση των ρυθμίσεων αδειοδότησης, τόσο της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, όσο και της ΕΠΟ.

2. Σε περίπτωση δυσφημιστικών δηλώσεων από αξιωματούχους που υποδαυλίζουν φαινόμενα βίας και πραγματοποιούνται με οποιοδήποτε τρόπο, για παράδειγμα σε ΜΜΕ ή social media, τότε θα τιμωρείται η ομάδα τους.

3. Η ευθύνη για τη φύλαξη των αγώνων, από την επόμενη αγωνιστική περίοδο, θα περιέρχεται εξ ολοκλήρου στις ΠΑΕ και η αστυνομία μένει εκτός γηπέδων.

4. Καταργείται το Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ ως τρίτος βαθμός των πειθαρχικών αδικημάτων.