«Δεμένος» έως το 2021 με την ΑΕΚ ο Λιβάγια!

Ένας «ζωντανός» οργανισμός, όπως είναι ένα σύγχρονο ποδοσφαιρικό club οφείλει να λειτουργεί σωστά σε όλους τους τομείς. Άλλωστε, η φετινή εξαιρετική πορεία της ΑΕΚ σε Ελλάδα και Ευρώπη, αποδεικνύει πως όλα είναι αλληλένδετα. Κορυφαίο παράδειγμα ορθής διαπραγματευτικής λειτουργίας και μεταγραφικού σχεδιασμού, είναι η περίπτωση του Μάρκο Λιβάγια, του ποδοσφαιριστή που σε τρεις μήνες παρουσίας στην Ένωση έχει κερδίσει χιλιάδες θαυμαστές.

Η καριέρα του Κροάτη βρισκόταν σε ύφεση τα τελευταία χρόνια, αν αναλογιστεί κανείς ότι μιλάμε για έναν ποδοσφαιριστή που η Ιντερ «κυνήγησε» και απέκτησε στα 19. Ομως δεν τον πήραν και τα χρόνια, αφού πριν από ένα μήνα (26/8) έκλεισε μόλις τα 24 και συνεπώς αποτελεί επένδυση για οποιαδήποτε ομάδα τον αποκτήσει. Σε αντίθεση με τον Αραούχο που θεωρείται φορ «πρώτης γραμμής», η Λας Πάλμας δεν είχε πρόβλημα να παραχωρήσει τον Λιβάγια έναντι ενός λογικού ποσού. Η ΑΕΚ βρήκε πρόσφορο έδαφος για δράση και λειτούργησε ως κορυφαίο club πετυχαίνοντας την καλύτερη δυνατή συμφωνία τόσο με τον ισπανικό σύλλογο όσο και με τον ίδιο τον παίκτη, τον οποίο έχει ήδη «δέσει» μέχρι το 2021!

Συγκεκριμένα η συμφωνία αφορά δανεισμό για έναν χρόνο έναντι ρήτρας που ανέρχεται σε 1.800.000 ευρώ (συν οι 200.000 που αποτελούν το «ενοίκιό» του για τη φετινή περίοδο). Ο Λιβάγια, όμως, έχει βάλει ήδη την υπογραφή του σε τετραετές συμβόλαιο με την ΠΑΕ ΑΕΚ, το οποίο θα ενεργοποιηθεί ταυτόχρονα με τη ρήτρα! Κίνηση-ματ από την Ένωση που ελέγχει απολύτως την κατάσταση με έναν ποδοσφαιριστή ο οποίος κάθε εβδομάδα ανεβάζει τη χρηματιστηριακή του αξία, που ήδη ξεπερνά τα 2.500.000 ευρώ με βάση ιστοσελίδες που ειδικεύονται στο μεταγραφικό πεδίο.

Όπως εξήγησε υψηλόβαθμο στέλεχος της ΠΑΕ στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, «οδηγός» για τις διαπραγματεύσεις με τη Λας Πάλμας, στάθηκε η υπόθεση Ολυμπιακού-Κέβιν Μιραλάς πριν από επτά χρόνια. Οι πρωταθλητές Ελλάδας είχαν αποκτήσει τον Βέλγο ως δανεικό από τη Σεντ Ετιέν το καλοκαίρι του 2010 έναντι «λόγικης» ρήτρας (2.500.000) την οποία κάλυψαν όταν ο παίκτης άρχισε να… βγάζει μάτια ξεδιπλώνοντας το ταλέντο του στη Super League. Όμως στη συμφωνία μαζί του δεν υπήρξε πρόβλεψη για τα πάντα κι έτσι ο μάνατζέρ του ταλαιπώρησε αρκετά τον Ολυμπιακό μέχρι να βρεθεί η χρυσή τομή και ο παίκτης να μετακινηθεί μόνιμα στου Ρέντη. Με τον Λιβάγια τα πάντα είναι ξεκάθαρα και την ημέρα που θα πληρωθεί η ρήτρα, θα ανήκει στην Ένωση έως τις 30 Ιουνίου 2021.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ