Ο Ζιντάν τέταρτος προπονητής σε τίτλους στην ιστορία της Ρεάλ Μαδρίτης

Ο Ζινεντίν Ζιντάν με την κατάκτηση  ευρωπαϊκού του Super Cup χθες στα Σκόπια, έγινε ο τέταρτος σε τίτλους  προπονητής στην  ιστορία της Ρεάλ Μαδρίτης. Ο Γάλλος προπονητής έχει πανηγυρίσει έξι τρόπαια (2 Champions League, 2 ευρωπαϊκά Super Cup, 1 πρωτάθλημα Ισπανίας και 1 Μουντιάλ συλλόγων), στον σχεδόν ενάμισι χρόνο παραμονής του, στον πάγκο της Ρεάλ Μαδρίτης. Καλύτεροι από αυτόν είναι μόνο ο Μιγκέλ Μουνιόθ (14), ο Λουίς Μόλονι (8) και ο Βιθέντε Ντελ Μπόσκε (7).

Επίσης  είναι ο δεύτερος προπονητής που κερδίζει δύο συνεχόμενα super Cup. Ο πρώτος ήταν ο Αρίγκο Σάκι το 1990 με την Μίλαν.

Εξάλλου ο  Ζιντάν είχε κάθε λόγο να είναι ευτυχισμένος με την κατάκτηση  του ευρωπαϊκού Super Cup χθες στα Σκόπια, του δεύτερου στην σειρά για εκείνον και την Ρεάλ Μαδρίτης.

«Η ανάπτυξη της ομάδας γίνεται με την δουλειά. Γνωρίζουμε ότι υπάρχει πολύ ταλέντο και ότι η δουλειά μπορεί να κάνει πολλά. Αυτή η ομάδα έχει πείνα, πάντα θέλει περισσότερα. Ένας αγώνας σχεδόν τέλειος, το πρώτο μέρος ήταν εντυπωσιακό στην συνέχεια υποφέραμε …. αλλά είναι ένας τελικός. Εάν είχε σκοράρει ο Γκάρεθ δεν θα υπήρχε ματς, αλλά είναι καλά και έτσι». Τα πρώτα λόγια του Γάλλου προπονητή της Ρεάλ Μαδρίτης, μετά τη μεγάλη χθεσινή νίκη στα Σκόπια.

«Δεν κουραζόμαστε να κερδίζουμε. Το κλειδί απέναντι σε έναν αντίπαλο, είναι να ελέγχεις το παιχνίδι, να τον πιέσεις να μην τον αφήσεις να παίξει. Δεν ξέρω αν μπορούμε να παίξουμε καλύτερα, αλλά προσπαθούμε. Υπάρχουν δύσκολοι αντίπαλοι, πολύ καλοί, και την Κυριακή έχουμε έναν ακόμα. Κάθε τρεις μέρες πρέπει να δίνουμε το μέγιστο. Αυτό είναι μακρύ, σκληρό, θα είναι πιο δύσκολο φέτος. Την Κυριακή έχουμε ένα δύσκολο παιχνίδι. Θέλουμε να συνεχίσουμε αυτή την καλή πορεία».