Μια θέση στο Βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες κατέχει επάξια η ΑΕΚ λόγω της παρουσίας του κόσμου της στο Καλλιμάρμαρο κατά την επίτευξη του “έπους του ’68”. Κι αυτό γιατί την ιστορική εκείνη βραδιά που η “βασίλισσα” κατέκτησε το Κύπελλο Κυπελλούχων μέσα στο Καλλιμάρμαρο υπήρχαν 80.000 θεατές, ρεκόρ, που σε ανοικτό Στάδιο δεν καταρρίφθηκε ποτέ.
Η επισήμανση έγινε από τον “Ενωσίτη” συλλέκτη-αρχειοθέτη Αλλέξανδρο Μαργαρίτη, όπως τονίζει και η ΚΑΕ ΑΕΚ σε σχετική της ανακοίνωση.
Η ανακοίνωση της ΚΑΕ:
«Χιλιοειπωμένο… Χιλιογραμμένο… Αλλά αληθινό.
Το “έπος του ’68”, για το οποίο όλη η οικογένεια της ΑΕΚ καμαρώνει και γιορτάζει σήμερα, ήταν και παραμένει το μέγιστο των θαυμάτων του ελληνικού αθλητισμού. Έλαβε παγκόσμιες, κοινωνικές , πολιτιστικές, πανανθρώπινες διαστάσεις. Πώς αποτυπώνεται αυτό; Μοιάζει πραγματικά από τα “προσεχώς” και θα “αποκαλυφθεί” στα 50χρονα (της επετείου) με τις δέουσες τιμές…
Δίχως να υποβαθμίζει πάντως κανείς την επιτυχία των πρωταγωνιστών της η ΑΕΚ γράφτηκε (το γεγονός) με χρυσά γράμματα στο Βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες, για την παρουσία των 80.000 θεατών στο Καλλιμάρμαρο. Ρεκόρ, που σε ανοικτό Στάδιο δεν καταρρίφθηκε ποτέ και δεν θα καταρριφθεί ποτέ. Γιατί έτσι θέλησε η Ιστορία…
Ο άνθρωπος, που έβαλε τα στήθια του μπροστά καλύπτοντας ουσιαστικά ευθύνες της συντεταγμένης Πολιτείας, αλλά και των διοικήσεων της πολύπαθης ΑΕΚ, και η “Βασίλισσα” έγινε “Παγκόσμιο Σύμβολο” είναι ο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ.
Ο “Ενωσίτης” συλλέκτης-αρχειοθέτης έγραψε αποκλειστικά για το aekbc.gr το παρακάτω κείμενο:
«H καταχώρηση στο βιβλίο των ρεκόρ GUINNESS της παρουσίας των 80.000 θεατών στο Καλλιμάρμαρο την αξημέρωτη βραδιά της 4/4/1968 που συνετελέσθη το ΘΑΥΜΑ ΤΗΣ Α.Ε.Κ. ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ήταν ένα στοίχημα ζωής για εμένα!
Επετεύχθη μετά από μακρά αλληλογραφία με τους υπεύθυνους του οργανισμού αυτού και μετά από εξονυχιστικό έλεγχο των στοιχείων που μου ζήτησαν και τους απέστειλα.
Η χαρά μου ήταν ανείπωτη όταν έλαβα την τελευταία τους επιστολή με την οποία με πληροφορούσαν πως τα στοιχεία κρίθηκαν επαρκή και το γεγονός θα περιλαμβανόταν στην έκδοση του 1993!
Το ευτράπελο της υπόθεσης ήταν πως στην ελληνική έκδοση, που απλά γίνεται αντιγραφή της αγγλικής, δεν υπήρχε η αναφορά…
Αναγκάστηκα να κάνω νέες επαφές με τον ελληνικό εκδοτικό οίκο, που είχε τα δικαιώματα προκειμένου να γίνει το… αυτονόητο (σε επίρρωση του ”ουδείς προφήτης στον τόπο του…) και έτσι στην έκδοση του επόμενου έτους, 1994, συμπεριλήφθηκε!
Είμαι ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΣ που, σαν πιστός υπήκοος της ΒΑΣΙΛΙΣΣΑΣ, έβαλα κι εγώ ένα λιθαράκι στην ιστορική μνήμη του ΑΝΕΠΑΝΑΛΗΠΤΟΥ ΘΡΙΑΜΒΟΥ που επετεύχθη με ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΟΝΟ ΑΘΛΗΤΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΚΑΙ ΕΝΑΝ ΜΟΝΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟ, ΑΛΛΑ… ΓΙΩΡΓΟ!
Αλέξανδρος Μαργαρίτης».