Ο Βίτορ Περέιρα είναι ο νέος προπονητής του Ολυμπιακού

Ο Πορτογάλος Bίτορ Μανουέλ ντε Ολιβέιρα Περέιρα, γνωστός από τη θητεία του στην Πόρτο, είναι ο νέος προπονητής του Ολυμπιακού, μετά την αποχώρηση, χθες, του Μίτσελ από την τεχνική ηγεσία της πειραϊκής ομάδας.

Ο 46χρονος τεχνικός έχει κατακτήσει δύο συνεχόμενους τίτλους στο Πορτογαλικό πρωτάθλημα με την Πόρτο, ενώ  το 2013 οδήγησε την ομάδα του στην προημιτελική φάση του Τσάμπιονς Λιγκ, όπου και έχασε την πρόκριση από τη Μάλαγα για ένα γκολ (2-1).

Το βιογραφικό του εν συντομία:

O Bίτορ Περέιρα γεννήθηκε στο Εσπίνιο, έπαιξε μόνο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο και αποσύρθηκε στην ηλικία των 29 ετών. Το καλοκαίρι του 2010, έγινε βοηθός του Αντρέ Βίλας Μπόας στην Πόρτο και όταν ο τελευταίος ανέλαβε την Τσέλσι (21 Ιουνίου 2011) έγινε πρώτος τεχνικός της πρωταθλήτριας Πορτογαλίας.

Στον πορτογάλο τεχνικό πιστώνεται η ανακάλυψη του Χάμες Ροδρίγες, μεγάλο ποδοσφαιρκό αστέρι με το οποίο συνεργάστηκε στην Πόρτο.

Τελευταίος σταθμός στην προπονητική του καριέρα – πριν από τον Ολυμπιακό – υπήρξε η Αλ Αχλί.

Η είδηση, αμέσως μόλις έγινε γνωστή, έγινε δεκτή με πολύ θετικά σχόλια από τον αθλητικό Τύπο – του Ολυμπιακού και όχι μόνο. Η ιστοσελίδα gazetta .gr ανέβασε ωστόσο και βίντεο με … ξεσπάσματά του στην Αλ Αχλί.