Αποχώρησε από την Εθνική Αργεντινής ο Μέσι

Σοκ έχει προκαλέσει στην Αργεντινή η απόφαση του Λιονέλ Μέσι να αποχωρήσει από την Εθνική ομάδα της χώρας, μόλις στα 29 του χρόνια. Μια απόφαση που ο άσος της Μπαρτσελόνα έλαβε μετά τον χαμένο τελικό του Copa America Centenario.

«Η Εθνική τελείωσε για μένα. Το σκέφτηκα στα αποδυτήρια. Είναι ο τέταρτος τελικός που χάνω και τρίτος συνεχής. Είναι πολύ σκληρό, τόσο για μένα όσο και για την ομάδα. Ήθελα πολύ να γίνω πρωταθλητής με την Αργεντινή» δήλωσε ο Αργεντίνος σταρ και πρόσθεσε: «Προσπάθησα, έκανα ό,τι μπορούσα, αλλά δεν τα κατάφερα. Είναι σκληρό να χάνεις, ειδικά στα πέναλτι. Είναι μεγάλη η θλίψη που νιώθω. Δεν είμαστε ικανοποιημένοι που φτάσαμε στον τελικό, αλλά δεν κερδίσαμε. Η απόφαση μου είναι οριστική».

Ο 29χρονος Μέσι έχει κατακτήσει τα πάντα με την Μπαρτσελόνα αλλά κανένα σημαντικό τίτλο με την Εθνική Αργεντινής, στην οποία είναι ο πρώτος σκόρερ με 55 τέρματα σε 112 συμμετοχές, έχοντας κάνει ντεμπούτο τον Αύγουστο του 2005 σε ηλικία 19 ετών. Στον τελικό του Copa America Centenario ο «ψύλλος» έχασε το πρώτο πέναλτι, στην ήττα της Αργεντινής από τη Χιλή με 4-2 στη διαδικασία από τα 11 μέτρα, κι ενώ αγώνας και παράταση είχαν λήξει 0-0.