Copa America: Αποκλεισμός-σοκ για την Βραζιλία αλλά... με το χέρι (vid)

Αποκλειστηκε η Βραζιλία από το επετειακό Κόπα Αμέρικα καθώς ηττήθηκε τα ξημερώματα από το Περού, στην 3η αγωνιστική του 2ου ομίλου της διοργάνωσης. Το γκολ με το οποίο πήραν τη νίκη Περουβιανοί έχει σηκώσει ήδη θύελλα αντιδράσεων, αφού ο Ρουϊ Ντίαζ φαίνεται πως στο 79′ σκόραρε με το χέρι και ο διαιτητής της αναμέτρησης δεν υπέδειξε την παράβαση.

Η «σελεσάο» σε ακόμη ένα παιχνίδι παρουσίασε προβληματική εικόνα, χωρίς να μπορέσει να κάμψει την αντίσταση του μαχητικού Περού. Οι Περουβιανοί τερμάτισαν στην 1η θέση του β’ ομίλου και θα αντιμετωπίσουν στα προημιτελικά την Κολομβία, ενώ το Εκουαδόρ θα παίξει με τις ΗΠΑ.

Β’ Όμιλος (Βαθμολογία)

1. Περού 7 4-2

2. Εκουαδόρ 5 6-2

3. Βραζιλία 4 7-2

4. Αϊτή 1-12.

Έξαλλοι για το γκολ οι Βραζιλιάνοι

Σοβαρά παράπονα έχουν οι άνθρωποι της «Σελεσάο» θεωρώντας πως το τέρμα της νίκης των Περουβιανών στο 79ο λεπτό δεν είναι έγκυρο, καθώς ο Ρουί Ντιας χρησιμοποιεί το χέρι του για να σκοράρει.

Μάλιστα ο ομοσπονδιακός προπονητής της Βραζιλίας ανέφερε σχετικά: «Σε ένα παιχνίδι που έπρεπε να λήξει χωρίς σκορ, δεν είναι δυνατόν να καταλάβω τον λόγο που ο βοηθός διαιτητή δεν έτρεξε προς τη σέντρα μετά το γκολ. Δεν το έκανε επειδή είδε το χέρι και είμαι σίγουρος γι’ αυτό. Επίσης είναι ακατανόητο το γεγονός ότι περίμεναν τέσσερα λεπτά χωρίς να φτάσουν σε απόφαση» και πρόσθεσε εκνευρισμένος: «Δεν μπορώ να καταλάβω πως γίνονται αυτά τα λάθη με τόσες κάμερες να δείχνουν τις φάσεις. Μου προκαλεί απορία πώς μπορεί να συμβαίνει κάτι τέτοιο».