Αυστραλία: Οι ομογενείς τίμησαν την Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου

Στο κέντρο της ελληνικής κοινότητας στη Μελβούρνη βρέθηκε η αποστολή της Εθνικής ανδρών, η οποία βρίσκεται στην Αυστραλία για φιλικά παιχνίδια. Η Εθνική τιμήθηκε σε μια εκδήλωση από τους ομογενείς.

Οι διεθνείς ποδοσφαιριστές και ο ομοσπονδιακός τεχνικός Μίκαελ Σκίμπε, συνοδευόμενοι από τον πρόεδρο της ΕΠΟ Γιώργο Γκιρτζίκη, βραβεύτηκαν από τον πρόεδρο της ελληνικής κοινότητας Βασίλη Παπαστεργιάδη, παρουσία του υπουργού Πολιτιστικών Θεμάτων της πολιτείας της Βικτόρια Ρόμπιν Σκοτ, του υπουργού Αθλητισμού της ίδια πολιτείας Τζον Έρεν, αλλά και της γενικής προξένου της Ελλάδας στη Βικτόρια Χριστίνας Σημανταράκη.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η εκδήλωση έγινε παρουσία εκατοντάδων ομογενών και πολλών μικρών παιδιών που είχαν την ευκαιρία να βγουν φωτογραφίες με τους ποδοσφαιριστές και να πάρουν αυτόγραφα.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας Γιώργος Γκιρτζίκης επεσήμανε στη σύντομη ομιλία του:

«Εκ μέρους της Ομοσπονδίας, των παικτών, του προπονητικού επιτελείου και των συνοδών της ομάδας θέλω να σας ευχαριστήσω για το δυναμικό παρών που δώσατε σήμερα εδώ στην έδρα της ελληνικής κοινότητας και αναμένεται να δώσετε αύριο στο γήπεδο. Αυτά είναι τα παιδιά που κάνουν υπερήφανη την Ελλάδα, όταν αγωνίζονται στην Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο. Επειδή το έχει ανάγκη εδώ ο Ελληνισμός, σας υπόσχομαι σύντομα η Εθνική Ομάδα να ξαναέρθει στην Αυστραλία. Οι διεθνείς παίκτες και πάλι με προθυμία θα δώσουν το παρών».